ZH és ellenőrző mérés tudnivalók

Ezen az oldalon a ZH-val és ellenőrző méréssel kapcsolatos aktuális tudnivalók találhatóak, amint aktuálissá válnak.

A hivatalos ZH információk megtekinthetőek a kari honlapon. Kérem, hogy mindenki ellenőrizze az időpontokat ott is.

 

Zárthelyi

A Laboratórium 1 (vimiac12) tantárgy első ZHidőpontja:

  • 2020. december 4. (péntek)
  • 14:10-15:50, 100perc (megjelenés 14:00-kor, hogy mindenki el tudja foglalni az előzetesen kijelölt helyét)

A beosztás kurzusok alapján történik:

Moodle minden kurzus                     
   
   
-  

 

A ponthatárok a következők:ponthatár minimum  
16-nál kevesebb elégtelen (1)
16 elégséges (2)
22 közepes (3)
28 jó (4)
34 jeles (5)

 

Az ültetés mintázata a lap alján csatolva látható. 

A táblázatokban NEPTUN kód alapján keresheti meg mindenki, hogy melyik helyet jelöltük ki a számára az adott teremben. Azon termekben, ahol a székek nincsenek számozva, a kiadott ülésrend a koordinátákat jelöli (sor és oszlop) a táblához képest.

A beadott ZH dolgozaton a neven és NEPTUN kódon kívül ne feledjétek a kurzus+csoport azonosítót (pl. H21-92) is feltüntetni.

Mindenkinek a számára kijelölt teremben kell ZH-t írnia! Aki más teremben jelenik meg, azt meg fogjuk kérni, hogy fáradjon át a számára kijelölt terembe. Késés esetén a felügyelő mérlegeli, hogy írhat-e ZH-t a hallgató.

Természetesen meg nem engedett segédeszköz nem használható, csupán papír, toll és számológép (nem lehet szövegbevitelre alkalmas számológép). Számológépet mindenki hozzon, számolós példák lehetnek. A mobiltelefonokat ki kell kapcsolni, és el kell tenni; semmilyen indokkal nem használhatóak. Egymás közötti kommunikáció bármilyen formája tilos!

Mindenki vigyen személyazonosításra alkalmas iratot magával!

A ZH eredménye az ellenőrző mérést követően lesz megtekinthető az adott ellenőrző mérést végző kurzusok számára.

Az FPGA-s mérésekhez tartozó feladatok gyakorlásához célszerű az ellenőrző méréseknél (lásd alább) megadott példákat átnézni.

Ellenőrző mérés

A távoktatás miatt az ellenőrző mérés elmarad.

Az ellenőrző mérésre mindenkinek a saját normál mérési időpontjában belül kerül sor az utolsó oktatási héten, de nem a teljes sávban. Kurzuskódnak megfelelően történik az ellenőrző mérés időbeosztása. Az egyes hallgatóknak a következő időpontban kell mérniük:

 

Ellenőrző mérés beosztása (2019)
kurzusok időpont
H11, H12 dec. 9. (hétfő), 10:00-11:00
H13, H14 dec. 9. (hétfő), 11:00-12:00
H21, H22 dec. 9. (hétfő), 13:00-14:00
H23, H24 dec. 9. (hétfő), 14:00-15:00
H31E dec. 9. (hétfő), 15:00-16:00
C11, C12 dec. 12. (csütörtök), 15:00-16:00
C13, C14 dec. 12. (csütörtök), 16:00-17:00
P13 megegyezés alapján

Némi csúszás lehetséges, mert a ZH-kat az ellenőrző mérés előtt javítjuk. Kérjük, hogy ha lehet, akkor közvetlenül a mérések után ne tervezzetek semmit.

Ajánlott a mérés kezdete előtt legalább negyed órával megérkezni, hogy a mérést késlekedés nélkül el lehessen kezdeni. A mérés időtartamát nem áll módunkban megnövelni késés miatt. Szintén fontos, hogy a kurzusának megfelelő időpontban érkezzen mindenki az ellenőrző mérésre, mert egyéb időpontokban alapvetően nem számíthat szabad helyre; a labor teljes kihasználtsággal üzemel.

Az ellenőrző mérésen a normál mérési feladatok vagy azok alapján elvégezhető feladatok várhatóak. Minden hallgató önállóan dolgozik (nem párossával, mint a normál mérések alatt). A hallgatókat véletlenszerűen rendeljük hozzá az egyes mérésekhez, ahol a mérésvezető adja ki az ellenőrző mérésen megoldandó feladatot. Jegyzőkönyvváz és web nem használható az ellenőrző mérések ideje alatt. A lap alján csatolva található néhány gyakorló feladat az FPGA-s mérésekhez.

 

Az ellenőrző mérésre 45 perc áll rendelkezésre. Ennyi idő alatt kell egy mérési feladatot végrehajtani. Az ellenőrző mérés kezdetekor mindenki kap egy véletlenül kisorsolt asztalszámot (10...49), ahol helyet kell foglalnia, és az ott jelenlévő mérésvezető pedig az adott mérőhelyhez tartozó mérés egyik részfeladatát kiosztja a hallgató számára.

A mérés során semmilyen segédeszköz nem használható, a web nem elérhető, jegyzőkönyv váz nem használható. Az FPGA-s mérésekhez itt található néhány példa, ami segítheti a felkészülést; hasonló jellegű példák előfordulhatnak ellenőrző mérésen. A mérés során önállóan kell az elrendezést összeállítani, a műszereket használni, a méréseket elvégezni, eredményeket értékelni. FPGA-s mérések esetén használhatóak a fejlesztői környezetbe beépített template-ek, de a projekt létrehozása, lábhozzárendelés, letöltés... a hallgató önálló feladata.

Pót ellenőrző mérés

Az ellenőrző mérés egyszer pótolható a hiányzás indokától függetlenül.  A pót ellenőrző mérés időpontja:
  * 2019. december 16. (hétfő)
  * 13:00-tól
  * Q laboratóriumok

A pót ellenőrző mérés lebonyolítása hasonló az ellenőrző méréshez. Véletlenszerűen kisorsolt mérés egyik részfeladatát kell egy hallgatónak megoldania. A rendelkezésre álló időkeret 60 perc (a mérés elkezdése, mérés elvégzése, mérés eredményének megtárgyalása a mérésvezetővel és mérőhely rendjének helyreállítása). Mindenki érkezzen időben, késés esetén a mérésvezető mérlegeli, hogy a hallgató elkezdheti-e a mérést.

Kérdés esetén a tárgyfelelőssel kell egyeztetni.

 

 

Pót záthelyi

A pót zárthelyi időpontja:

  * 2020, december 18.  (péntek)
  * 10:10 - 11:50, 100perc (megjelenés 10:05-kor, hogy mindenki el tudja foglalni az előzetesen kijelölt helyét)
  *  Helyszín: Moodle

 

A beadott ZH dolgozaton a neven és NEPTUN kódon kívül a kurzus+csoport azonosítót (pl. H21-92) is fel kell tüntetni.

Természetesen meg nem engedett segédeszköz nem használható, csupán papír, toll és számológép (nem lehet szövegbevitelre alkalmas számológép). A mobiltelefonokat ki kell kapcsolni, és el kell tenni. Semmilyen indokkal nem használhatóak.

Mindenki vigyen személyazonosításra alkalmas iratot magával!

 

 

Pót-pót záthelyi

A pót-pót zárthelyi időpontja:

  *  2020., december 22.  (kedd)
  *  14:10 - 15:50 , 100perc (megjelenés 14:05-kor, hogy mindenki el tudja foglalni a helyét)
  *  Helyszín: Moodle

A beadott ZH dolgozaton a neven és NEPTUN kódon kívül a kurzus+csoport azonosítót (pl. H21-92) is fel kell tüntetni.

Természetesen meg nem engedett segédeszköz nem használható, csupán papír, toll és számológép (nem lehet szövegbevitelre alkalmas számológép). A mobiltelefonokat ki kell kapcsolni, és el kell tenni, semmilyen indokkal nem használhatóak.

Mindenki vigyen személyazonosításra alkalmas iratot magával!

 

© 2010-2021 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató