Hírek, események

Schnell László Alapítvány rendezvényének előzetes programja

Kütyüpályázat 2015

Számítógép az irodalomtudományban workshop

Tanszékünk aMTA BTK Irodalomtudományi Intézetével közösen Számítógép az irodalomtudományban címmel workshopot rendez, amelynek célja e területen elért hazai kutatási eredmények, módszerek, tervek bemutatása, valamint nemzetközi eredményeinek megismertetése.

Pályázati felhívás - Schnell László Díj, Schnell László Publikációs Díj, Josef Heim Díj

Pályázati felhívás - A MIT legjobb fiatal oktatója 2014-ben

Intel Edison és Intel Galileo Gen2 kártyák elérhetősége az oktatásban

Az Intel segítségével elérhetővé vállt a Intel Galileo Gen2 és Edison Singel Board Computerek (SBC) a Hálózatba kapcsolt beágyazott rendszerek tárgy hallgatói számára. Az eszközöket a tárgy választható házi feladatokban is használthatják a tárgyat felvett hallgatók.

TI Connected LaunchPad és BoosterPack elérhetősége az oktatásban

A Texas Instruments segítségével elérhetővé vállt a TI Connected LaunchPad és számos BoosterPack a Hálózatba kapcsolt beágyazott rendszerek tárgy hallgatói számára. Az eszközöket a tárgy laborjaiban és a választható házi feladatokban is használthatják a tárgyat felvett hallgatók.

Az alábbi eszközök érhetők el:

FPGA HW tervezői verseny 2015. - eredmények

Pályázatok

A BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék által meghirdetett „TETRIS” FPGA HW tervezői vereny döntőjében öt pályázat vett részt, mindegyikük színvonalas mérnöki munka eredménye. A pályázók a bemutatók sorrendjében az alábbiak voltak.

Emlékplakett Sujbert Lászlónak

Sujbert László Magyar Felsőoktatásért  Emlékplakettet kapott. Gratulálunk!

 

A munkatárs fényképe