Kutatócsoportok

Beágyazott rendszerek

 • Digitális Jelfeldolgozás Laboratórium
  A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken és jogelődjein a jelfeldolgozás a kezdetektől művelt terület volt. A nyolcvanas évek végén a Tanszéken is megjelentek az első jelfeldolgozó processzorok, és ezzel az algoritmusok valós idejű megvalósításának eszközei.
 • FPGA laboratórium
  A nyitott architektúrájú rendszerek kutatócsoport tevékenysége az extrém nagyteljesítményű digitális jelfeldolgozás, képfeldolgozás, valós idejű videó alkalmazásoktól indulva, az összetett, alkalmazás specifikus újrakonfigurálható multi- és sok-processzoros nagyteljesítményű számítási rendszereken át az átlagos felhasználási terüle
 • Hálózatba Kapcsolt Beágyazott Rendszerek Laboratórium
  A Hálózatba Kapcsolt Beágyazott Rendszerek Laboratórium (Network Embedded System Laboratory) elsődleges célja olyan kutatásokban történő részvétel, amely szorosan kapcsolódik a beágyazott rendszerek vezetékes és vezeték nélkül kommunikációjához, és azok információs rendszerekhez, vagy akár az Internet-hez történő illesztéséhez.
 • Orvostechnika Laboratórium
  A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken és jogelődjein orvostechnikával az 1970-es évek óta foglalkozunk. Biológiai eredetű jelek feldolgozására számos készüléket fejlesztettünk (EEG, Labordiagnosztikai modul, Légzésfunkciós vizsgálókészülék, Vérgázanalizátor, Elektromiográf stb.).

Intelligens rendszerek

A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék az 1970-es évek második felétől kezdve foglalkozott komplex mérőrendszerek tervezésével. E rendszerekre jellemző volt az összetett funkcionalitás, a komplex döntések meghozatalára való képesség, illetve a szakterülethez, szakértő felhasználókhoz igazodó, rugalmas felhasználói felület kialakítása.

 • Intelligens Rendszerek Kutatócsoport
  A Tanszék mérőrendszerekkel foglalkozó csoportjából a kilencvenes években alakult meg az Intelligens Rendszerek kutatócsoport, melynek célja - küldetése - olyan informatikai rendszerek elemzése, szintézise, és integrálása, amelyek nagybonyolultságú, heterogén tudás reprezentációját és .szervezését igénylő feladatmegoldást támogatnak vagy akár teljesen automatizálnak.

Kritikus rendszerek

A Kritikus Rendszerek Kutatócsoport (korábban Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoport) célja olyan új módszerek és eszközök kidolgozása, amiknek a segítségével a mérnökök jobb rendszereket készíthetnek.

 • Kritikus Rendszerek Kutatócsoport
  A BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékén működő Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoportot (ftsrg) 1994-ben alapította Prof. Pataricza András a hibatűrő számítástechnika kutatására és oktatására.
© 2010-2021 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató