Fakultatív HF

A tantárgy egyes elméleti részeihez fakultatív házi feladatokat adunk ki. Ezek megoldása nem feltétele az aláírás megszerzésének, ugyanakkor biztosan könnyebbé teszik a zárthelyi és a vizsga sikeres megírását, valamint javíthatják a vizsgajegyet.

A feladatok jellemzően kisebb programozási munkákat takarnak (például egy ütemezési algoritmus megvalósítását). A pontos részleteket és a megoldás beküldésének határidejét az egyes feladatok tartalmazzák.

A feladatokat pontozzuk. Egy feladatra jellemzően max. 3 pont szerezhető, amely hozzáadódik a vizsga összpontszámához. Több feladat sikeres megoldása esetén a vizsgajegy körülbelül egy osztályzattal javulhat (ha egyébként elérte az elégséges szintet).

A beadási határidőig a megoldások előzetes ellenőrzés céljából bármikor beküldhetők. Az ellenőrzés egyes feladatok esetében automatikus, másoknál emberi közreműködést igényel. Az ellenőrzés eredményét lehetőségeink szerint minél hamarabb megküldjük, ezután - a határidő előtt bármikor - javított megoldás küldhető be. Az ellenőrzésre beküldött legutolsó megoldás a beadási határidő időpontjában automatikusan beadottá válik. A beadási határidő után pótlási lehetőség nincs.

A beadottá nyilvánított megoldásokat plágiumkereső szoftverrel ellenőrizzük. A mások munkáját másoló hallgatók fegyelmi eljárásra számíthatnak. Mivel a beadás időpontja mindenkinél a határidő pillanata, ezért nem vizsgáljuk, ki kiről másolt, minden érintett pontszámát nullázzuk.

A mintakódok és a sablonok csak bejelentkezés után érhetők el.

A 2018-as feladatkészlet

© 2010-2019 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató