Ütemezés, osztályzatok, pótlások

Ez a honlap elavult. Kérlek, keresd fel a vimiac12 tantárgykódú honlapot! 

Csatolt fájlként, a lap alján megtalálható a félév ütemezése.
 

Itt követhetitek, milyen jegyeket szereztetek - a webes lap a mérési napok végén 21 órakor frissül.
Egy mérés osztályzata a 0.4*b+0.3*m+0.3*j képletből adódik (ezt egy tizedesre kerekítjük)
Itt b: Beugró és házi, m: mérés, j: jegyzőkönyv.
A félév végi jegy 0.6*F+0.2*ZH+0.2*EM képletből adódik, csak a végén kerekítünk.
(F: félévközi jegyek átlaga - a bevezető mérések nélkül)
Az adatok tájékoztató jellegűek, hiba esetén a megfelelő mérésvezetőt keressétek!

Mindkét oldal értelmezéséhez a kurzus és csoportkódotokra van szükség:
Ezek közvetlenül megadják, az osztályzólap mely sora vonatkozik rátok (név az osztályzólapon nem szerepel)
Az ütemezésnél pedig pl.: H11 31 annyit tesz, hogy:
H11 kurzus 3. csoportjának 1. tagja
H11 31 -> A Htc oszlopban megadott dátumokon jön
H11 31 -> H1 időpontban (hétfő 10.15)
H11 31-> A dt1 g0...4 oszlopban adott mérésre jön

 


Pótlások

A tárgyból összesen 2 mérés pótólható (az indoktól függetlenül), és egy mérés csak egyszer. Ez alól kivételt csak különösen méltányolható esetben teszünk. Az első három mérésből csak egy mérés pótolható. A vitás helyzetek elkerülése érdekében az előre tervezhető, méltánylandó hiányzásokat kérjük, hogy mindenki előre jelezze, ez mindenkinek saját érdeke. Utólag pótolni, megoldásokat találni sokkal nehezebb.

Az 1. mérésből pótlást nem tartunk, de a pótlási alkalmakba beleszámít. Ez azt jelenti, hogy ha valaki az első mérésről hiányzik, az már csak egy mérést pótolhat.
Hiányzóknak a műszereket bemutató fóliák átolvasandók, az ismeretek a 2. mérés alatt megszerezhetők (viszont ettől ez a mérés nehezebb lesz, tehát nem javaslom az 1. mérés szándékos kihagyását).

A pótmérés teljesen független a normál méréstől, azaz minden esetben kell beugrót írni, házi feladatot leadni. (Aki korábban adott le házit, annak ugyanazt kell újra leadni.)

Erősen ajánlott, hogy a pótlási lehetőséggel mindenki csak különösen indokolt esetekben éljen (előre nem látható betegség, baleset...), pótolni mindenképpen kell. Nem ritka szituáció, hogy valaki nem megalapozott ok miatt hiányzik (elalvás, kirándulás, nem készült fel ...), aztán viszont ténylegesen rajta kívül álló ok miatt nem jelenik meg (pl. betegség, pótlás egyéb tantárgyból...). Ebben az esetben extra pótlási alkalom általánosságban nem biztosítható.


Félévközi pótlások

Hallgatói kérésre az üres vagy félév közben üressé vált helyekre lehet jelentkezni pótmérés céljából. Akik méltánylandó ok miatt előre láthatólag kihagyni kérnyszerülnek valamelyik mérést, azok a szabad helyeken akár előre is elvégezhetik az adott mérést, de ezt mindenképpen egyeztetni kell a tárgyfelelőssel! A jelentkezés módja erre a linkre kattintva érhető el.   A táblázat értelmezéséhez a lap alján csatolt fájként megtalálható ütemezés nyújt segítséget. Aki szeretne a lehetőséggel élni, az figyelmesen olvassa el a feltételeket!

 


Félév végi pótlás

A félév végi hivatalos pótlási időpont: 2016. nov. 28 - 30 (hétfő-szerda). 

A pótlások beosztása elkészült, itt érhető el.

Figyleme! Nem mindenki a saját időpontjában mér, de a megadott preferenciákat igyekeztem tartani. Ennek megfelelően mindenki alaposan ellenőrizze, hogy melyik időpontba van beosztva! A pótláson mindenki felkészülten jelenjen meg, több pótlási lehetőség nem lesz. Házi feladat ellenőrzése és beugró most is lesz attól függetlenül, hogy mi miatt kell pótolni.

 

 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató