Laborok terem- és időbeosztásának módosítása

A tantárgyban szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy mindenki saját maga alakítsa ki a laborok féléves időbeosztását (akár módosíthassa is félév közben). Ezért a regisztrációs héten felvett Neptun kurzusok alapján készített idő- és terembeosztást a félév során lehetőség van módosítani egy webes felületen keresztül. Nemcsak a saját felvett laborkurzushoz tartozó időpontok közül lehet választani, hanem bármely szabad időpontot.

A szabadság nem káosz, vannak szabályok:

 1. A Neptunban felvett laborkurzusokhoz tartozik négy laborhely-foglalás.
  Mindenki ezzel "gazdálkodhat", lefoglalhatja és lemondhatja azokat a lenti szabályok szerint.
 2. Egy foglalás az időpontját megelőző naptári nap éjfélig következmények nélkül lemondható, helyette opcionálisan új foglalás küldhető be (egy szabad helyre).
 3. A laborfoglalkozásokra a labor előtti naptári nap éjfélig lehet időpontot foglalni, ha van szabad hely.
 4. Egy labortípusra maximum 2 foglalást lehet megadni (nincs pótlási lehetőség).
 5. Ha valaki egy lefoglalt laborfoglalkozáson nem jelenik meg, ahelyett nem foglalhat új időpontot (egy foglalási lehetőségtől elesik).

További tudnivalók, magyarázatok

 • A webes foglalási felület az első oktatási héten nyílik, a laborok a 2. héten kezdődnek.
 • Fontos, hogy a Neptunban legyen beállítva email cím, mivel az értesítésekhez a Neptun emailküldő rendszerét használjuk. Aki a laborokról nem kap értesítést, az ellenőrizze az emailcím beállítását és a levélszemét-szűrőjét.
 • 2017-től mindenkit csak 4 laborra osztunk be, két labor felvételét a hallgatókra bízzuk.
  Reméljük, hogy így több rugalmasság lesz a rendszerben, és mindenki arra a laborra jelentkezik, amelyikre valóban el szeretne menni.
 • A laborokat nem lehet pótolni. Betegség, vagy más akadályoztatás esetén érdemes lemondani és máskorra áthelyezni az érintett laboralkalmat, így mégis megoldható a kieső időpont pótlása.
 • Aki tudja, hogy egy laborra nem tud eljönni, az időben mondja le a foglalását, hogy más jelentkezhessen rá! Bár igyekszünk mi is tartalék helyeket fenntartani a félév közbeni módosítások számára, igazán sok helyet a felesleges foglalások lemondásával lehet teremteni. A többi hallgatón segít az, aki megszabadul felesleges foglalásaitól.
 • Ha valaki a félév közben szeretne új időpontot foglalni, de nem talál megfelelőt, akkor érdemes a laborok előtti napokban ránéznie a foglaltságra, mivel ekkor még történhet lejelentkezés, és felszabadulhat időpont.
 • Az 5. és 6. szabállyal szeretnénk azt biztosítani, hogy legyenek foglalható időpontok, és feleslegesen senki se foglaljon le olyan laborhelyet, ahova nem jön el.
 • Mivel laborok esetében nincs pótlási lehetőség, ezért nem adunk új időpont-foglalási lehetőséget akkor, ha egy labort nem sikerül teljesíteni.
© 2010-2019 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató