Házi feladatok

Házi feladat  friss hírek

A házi feladatok felvételének időszaka 2015. 09. 14-én, hétfőn 18:00-kor kezdődik, és 2014. 09. 20-én vasárnap 23:59-ig tart. Aki a jelzett időszakban nem jelentkezik házi feladat témára, és a nyilvántartásunk szerint nem rendelkezik korábbi évekről elfogadott házi feladat teljesítéssel, azt véletlenszerűen feladatokhoz sorsoljuk majd.

Induló konzultáció: Keresési HF feladatok

A szakértői rendszerek / Fuzzy rendszerek / szabálytanulás anyagok: FieClips, FieFuzzyCLIPS, machineLearningID3, SzabalyalapuSZR

 

Házi feladat rendszere

Félév közben egy 2 fős kötelező házi feladatot kell megoldani.

A HF 25 pontos, 10 pont a minimum.

A 2. hét elejére megnyilik a feladatválasztékot tartalmazó webes felület https://hf.mit.bme.hu, ahol meg lehet ismerni a témákat.

A 2. héten a feladatokra már jelentkezni lehet és kell (a hallgatók által megbeszélt 2 fős csapatokban).

A 2. hét vasárnap éjfélig lehet szabadon feladatot választani, utána beosztjuk azokat ahallgatókat, akiknek még nincs választott HF témájuk.

Az 3.-5. héten tantermi, tematikusan szervezett közös konzultációk lesznek.

Ezek után, aki szeretne a feladatáról beszélni a konzulensével, annak előbb fel kell töltenie egy előzetes megoldási elképzelést (mit, hogyan terveznek csinálni - az eddigi tantermi konzultációk és az olvasmányok alapján, max. 1 oldal terjedelemben), és ezután kérhet e-mailben konzultációs időpontot.

A HF weboldalán a témacsoport-vezető konzulensek, szükség esetében a témájukkal kapcsolatos egyéb ismereteket, irodalmakat, GYIK-ot, stb. tehetnek majd folyamatosan közzé.

A 12. hét végéig (a 13. hét hétfő 8h-ig) a hallgatók feltölthetnek egy megoldást (beszámoló, 5-10 oldal). Aki megoldást feltöltött, az a 13. hét végéig visszajelzést kap a konzulenstől, és feltölthet egy javított megoldást.

A megoldások beadása a 14. hét végeig lehtséges. Pótbeadás, különeljárási díjjal, a pótlási hét végéig lehetséges.

A beszámolóra vonatkozó követelmények:

A benyújtott megoldás legyen gondosan szerkesztett, áttekínthető, jó stílusú. Az ábrák legyenek megfelelően méretezve, olvashatók, informativak.
A saját fejlesztésű szoftver legyen megfelelően dokumentálva, helyes működését képernyő képekkel kell bemutatni.
Az irodalmi hivatkozások legyenek megfelelő számban és pontosan megadva.
A megoldás tartalmazza az eredmények értékelését.
Legyen  megállapítható egyértelműen, hogy a feladatot a hallgatók önállóan hogyan oldatták meg és mi volt a csapattagok közötti munkamegosztás.

Ahol indokolt, plágium ellenőrzést tartunk.
-------------
További fontos adminisztratív információk itt olvashatók.

Verseny

A  félév során meghirdetett fakultatív versennyel fordulónként legfeljebb 15, hallgatónként összesen legfeljebb 25 pontot lehet szerzeni a vizsgára, illetve az összesített verseny első három helyezettje megajánlott jelest kap! (A versenyen szerzett pontokat és jutalmakat csak érvényes aláírás esetén írjuk jóvá.)

A versennyel kapcsolatos további információkat ez a honlap tartalmazza.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató