Ellenőrző mérések és pótlásuk

Ellenőrző mérés:

Ellenőrző mérés pótlása:

 


 

Az ellenőrző mérés során a hallgató két gyakorlati feladatot kap, egyet a 2., 3. és egyet a 4., 5. mérések közül, amelyeket kb. 30-30 perc alatt kell elvégeznie. A mérésekről rövid, csak a lényeget tartalmazó jegyzőkönyveket kell készíteni különösebb formázás, magyarázat nélkül. A jegyzőkönyveket nem kell eltárolni, a mérés után azonnal törölhetők.

A mérésvezető az ellenőrző mérés közben/után kérdéseket tehet fel, és a hallgató munkája, a mérési jegyzőkönyv tartalma, valamint a kérdésekre adott válaszok alapján osztályzatot ad 1-től 5-ig. Fél jegy is adható. Sikeres ellenőrző méréshez mindkét részfeladatot legalább elégséges szinten kell teljesíteni.

A labor elején a senior mérésvezető a hallgatóval húzat egy számot, és a szám alapján ülteti le a megfelelő mérőhelyre. Az asztalokra a mérésvezetők előzetesen már kikészítik a megoldandó gyakorlati feladatokat, így a hallgató azonnal hozzákezdhet a méréshez.

A mérésvezetők figyelik a hozzájuk tartozó hallgatókat, segítenek nekik, ha elakadnak (a segítség mértékétől függően levonhatnak jegyet), szükség esetén kérdéseket tesznek fel. Kb. 30 perc eltelte után sorban értékelik a hallgatók munkáját és osztályzatot adnak. A hallgató, ha végzett a feladatával és a mérésvezető leosztályozta, akkor a folyosón várakozik a következő mérésre.

Mivel a 2., 3. mérés az IB141-ben van és a 4., 5 pedig az IB142-ben, ezért a csere lebonyolítása egyszerű. Aki a 141-ben mért, most a 142-be fog menni és fordítva. Csupán azt kell eldönteni, hogy a lehetséges kétféle mérési feladat közül melyiket kapja. Ehhez is számot húznak a hallgatók. Az egyik laborban a senior mérésvezető, a másikban a senior által kijelölt mérésvezető húzat számot a hallgatókkal. Az asztalokon már ott lesznek a megoldandó feladatok leírásai.

Pótlás

Ha valakinek nem sikerül valamelyik részvizsgája, akkor pótláskor csak azt a témakört kell megismételnie, amelyikből egyest kapott. Például, ha a 3. (VoIP) témakörből kapott valaki egyest, de mondjuk az 5. (Linux) feladata négyes lett, akkor csak a Switch és VoIP témakörből kell újból vizsgáznia, a Linux, Windows témakör méréseit nem kell megismételnie. (Tehát pl. sikertelen VoIP pótlásakor vagy Switch vagy VoIP feladatot kap a hallgató.)

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató