Hírek, események

Rangos Amazon kutatási pályázaton nyertek a BME-MIT és McGill kutatói

A McGill University (Kanada) és a BME VIK kutatói által beadott „Graph Solver as a Service” pályázat elnyerte az Amazon Research Award kutatási díj támogatását. Az Amazon cég által meghirdetett felhívás 2022 júliusában 74 darab, jórészt a világ vezető egyetemeiről származó pályázatot díjazott.

MVSIM A NATURE COMMUNICATIONS-BEN - AZ ELMÚLT 5 ÉV LEGRANGOSABB KARI PUBLIKÁCIÓJA

Összefoglaló:

Számítógép adomány a kárpátaljai főiskolának

Tanszékünk s csatlakozott a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezéséhez, és a BME-s adományhoz felajánlott 23 számítógépet és monitort. A számítógépeket munkatársaink telepítették újra és készítették össze, hogy alkalmasak legyen a beregszászi II.

Biztonságtudományi Kompetencia Központ

Tanszékünk vezeti a BME Biztonságtudományi és Technolgóiai Kompetencia Központjának biztonságkritikus rendszerek fejlesztésének optimalizásával foglalkozó, a thyssenkrupp céggel közös főirányát.

Kompetencia Központ projekt

Kocsis Imre a HTE Ezüst jelvény kitüntetésében részesült

Tanszékünk munkatársa, Dr. Kocsis ImreHírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Ezüst Jelvény kitüntetésében részesült. Gratulálunk az elismeréshez!

Antal Péter interjút adott a Computerworld magazinnak

"HCAIM-projekt: Mesterfokon, etikusan a mesterséges intelligenciáról" címmel adott interjút Antal Péter a Computerworld magazinnak az emberközpontú mesterséges intelligencia képzésről. A teljes interjú elolvasható az alábbi linken.

Micskei Zoltánt az MTA Fiatal Kutatók Akadémiája tagjává választották

Tanszékünk docensét és tanszékvezető helyettesét, Dr. Micskei Zoltánt az MTA 195. közgyűlésén az MTA Fiatal Kutatók Akadémiája tagjává választották.

SPECIALIZÁCIÓVÁLASZTÁS

Tanszéki bemutatók

Villamosmérnök BSc, MSc: 2022. május 6. és 13.

Mérnökinformatikus BSc, MSc: 2022. május 18. 16:00-17:30, IE224

Dabóczi Tamás Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Tanszékünk vezetője, Prof. Dabóczi Tamás március 15-e alkalmábol Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át.

Megalakult a Blockchain Koalíció

A frissen alakult Blockchain Koalíció elnökségének egyik tagja Prof. Pataricza András, tanszékünk professzora. Tanszékünk munkatársai részt vesznek majd a blokklánc rendszerek tervezésévél, mérésével, valamint a digitális jegybankpénzzel kapcsolatos szakmai munkákban.

© 2010-2022 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató