Többcsatornás valósidejű audio jelfeldolgozás nagy teljesítményű jelfeldolgozó processzorral (DSP)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
tanszékvezető helyettes, docens
Szoba: IE330
Tel.:
+36 1 463-3587
Email: orosz (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2020
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A hallgató feladata egy ADSP-21489-es típusú jelfeldolgozó processzoron audio jelfeldolgozási feladatok implementálása. A kártya kiválóan alkalmas többcsatornás audio feladatok megvalósítására, mivel négy független bemenet és nyolc független audio kimenettel rendelkezik. 

A feladat első részében meg kell ismerni a kártyát, a fejlesztő környezetet és a hardver által kínált speciális lehetőségeket, amelyek a jelfeldolgozási funkciók gyors futtatását teszik lehetővé. A későbbiekben valamilyen audio jelfeldolgozási algoritmust kell implementálni, mint például valós idejű akusztikus iránydetektálás, aktív zajcsökkentés, többcsatornás keverő pult... 

A kártyához tartozik egy kiegészítő modul, amelyen 24 bemeneti és 12 kimeneti analóg csatorna található, ezzel jelentősen kitágítva az alkalmazási lehetőségeket. 

A hallgató a feladat megoldása során szert tehet olyan ismeretekre mint például egy új, nagy teljesítményű beágyazott processzor megismerése, programozásának elsajátítása, jelfeldolgozási algoritmusok működésének és a nagy számításigényű algoritmusok implementálási módszereinek megismerése. 

Kapcsolódó tantárgyak: 
Beágyazott és ambiens rendszerek
Kapcsolódó tantárgyak: 
Digitális szűrők
Kapcsolódó tantárgyak: 
Zenei jelfeldolgozás
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató