Nagysebességű kamera interfész verifikációja

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE417

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2019
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Az ipari kamerák felbontásának és képkocka készítési sebességének növekedésével együtt növekszik az interfészükön átvitt adat mennyisége. Azokban az alkalmazásokban, ahol a reakció idő fontos szempont, a tömörítés nélküli nyers adatok átvitelére van szükség. A növekvő átviteli sebesség igényét csak újabb és újabb interfész szabványok kialakításával lehet kielégíteni, melyek azonban újabb hardver eszközök használatát is igénylik. Komplex, új technológiák használatának bevezetésénél megszokott gyakorlat elsőként egy referencia hardver platformot készíteni, melyen a szoftver fejlesztők még azelőtt elkezdhetik tesztelni a munkájukat, hogy az adott alkalmazásra szánt végleges hardver elkészülne. Ilyen esetben a referencia platform tervezésénél az alkatrész költségnél sokkal fontosabb szempont a rendszer flexibilitása, így a programozható logikák alkalmazása indokolttá válik. Természetesen a referencia platform tesztelésére is szükség van mind elektromos, mind pedig funkcionális szempontból.

Jelen feladatban a hallgató az FPD-Link szabvány szerint definiált interfész Zynq Ultrascale+ áramkört tartalmazó rendszeren megvalósított példányának funcionális tesztelésére kell koncentráljon.

A hallgató munkájának a következőkre kell kiterjednie:

  • Zynq Ultrascale+ MPSoC eszköz felépítésének, valamint a hardver és szoftver fejlesztéshez rendelkezésre álló eszközöknek a megismerése.
  • Az FPD-Link szabvány egyes verzióinak, valamint a szükséges illesztő áramköröknek a részletes megismerése és bemutatása.
  • Paraméterezhető kamera emulátor kialakítása a Xilinx által fejlesztett Zynq Ulrascale+ MPSoC fejlesztő készlet programozható logikájának segítségével.
  • Az FPD-Link átvitel verfikálására alkalmas szoftver fejlesztése a vevő oldalon elhelyezkedő Zynq Ultrascale+ MPSoC eszközbe ágyazott ARM processzorhoz.

 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató