Jelfeldolgozó algoritmusok hatékonyságának vizsgálata ARM Cortex processzorokon

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
tanszékvezető helyettes, docens
Szoba: IE330
Tel.:
+36 1 463-3587
Email: orosz (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2019
A kiírás jellege: 
önálló labor

Manapság már a közepes teljesítményű mikrokontrollerek is jelentős számítási teljesítményt produkálnak, és rendelkeznek olyan számítási egységekkel, amelyek hagyományosan csak jelfeldolgozó processzorokban voltak fellelhetők. Ennek megfelelően ezen mikrokontrollereket egyre több, közepes komplexitású jelfeldolgozási feladatban alkalmazzák.

A hallgató feladata feltérképezni az ARM Cortex M3 és M4 típusú mikrokontrollerek jelfeldolgozási képességeit néhány tipikus jelfeldolgozási algoritmus megvalósítása során, például különböző szűrési műveletek, spektrumszámítás... A vizsgálat során az algoritmus működőképessége mellett különös figyelmet kell fordítani a fordító által létrehozott assembly kód elemzésére, a fordítási feltételek vizsgálatára, a megfelelő kódolásra, könyvtári függvények vizsgálatára. 

A feladat megoldása során a hallgató egyrészt tapasztalatot szerez általános jelfeldolgozási algoritmusok megismerésében, használatában, illetve gyakorlati megvalósításukban, mikrokontrollerek használatában.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató