Full LCDs jármű műszerfal fejlesztése

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE417
Külső konzulens: 
Rück József Silex Zrt.

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2018
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Mind személyautókban, mind haszonjárművekben jelenleg adott a lehetősége annak (a megfelelő fényerejű, megbízhatóságú és áru kijelzőkkel és a kellően nagy számítási kapacitású processzorokkal), hogy a jelenlegi, egyébként digitális alapú, de mutatós műszerekre, LED-ekre és LCD kijelzőkre épített műszerfalak helyett csak LCD-s kijelzőket használjanak.

 

A fejlesztés tárgya egy ilyen teljesen LCD-s, moduláris, azaz többféle méretet és adott esetben egy rendszeren belül több kijelzőt valamint kamerákat is kezelni képes műszerfal család hardverének megtervezése, elkészítése és tesztelése (a szoftveres kollegával együtt). A szokásos funkcionális szempontokon túl olyan szabványossági követelményeket is figyelembe kell venni, mint pl. egyes kritikus jelek megjelenítésének és a vezető reakcióinak naplózása (pl. fék, kormányzás, stb.), vagy EMC szabványoknak való megfelelés.

 

A munka konkrét ipari igények alapján készül (Silex Zrt, www.silex.hu). A diplomaterv eredményéből termék készül, amelyet a cég a jelenlegi termékei mellett az európai és az ázsiai piacokon értékesít.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató