Házi feladatok

A félév során 5-8 otthon megoldandó kis feladatot adunk ki. 50%-uk helyes megoldása az aláírás feltétele. A szöveges megoldásokat papíron vagy email törzségen (tehát nem Word attachment-ként) kérjük beadni, hacsak másképp nincs jelölve, a Matlab file-okat email-en. A Matlab file-ok legyenek önmagukban futtathatók (vagyis a nevükkel indíthatók, olvassák is fel a közös MT-file-t). Nem kell túl sokat csicsázni: írja le a lényeget és a magyarázatot, és persze saját maga készítse. A megoldáson legyen ott a név, Neptun-kód, és a dátum.
A beadás módja ha másképp nem jelezzük: Kollár István tanszéki fachja, vagy valamelyik megelőző előző órán személyesen, vagy email. Korábban is be lehet adni.

1. feladat
A megadott zajos jelből (órai segédanyagok: djfgy1.mat:x2n) határozza meg a szinusz paramétereit (elég a frekvencia, amplitúdó) a DFT abszolút értékére parabolát illesztve vagy interpolációval számolva.
Beadási határidő (meghosszabbítva): III. 7. 12:15

2. feladat
A megadott zajos jelből (djfgy1.mat:x2n) határozza meg a szinusz paramétereit (frekvencia, amplitúdó, fázis) ablakillesztéssel. Használjon Blackman ablakot, az illesztés történhet egyszerű kereséssel (nem kell gradienst számolni).
Beadási határidő: III. 7. 12:15

3. feladat
Transzformálja a mellékelt hangfile (Pavarotti) tartalmát marasabb frekvenciára, megőrizve a ritmust.
Beadási határidő: III. 14. 12:15

Az eddigi eredmények ide kattintva olvashatók.

Csatolt fájlok: 
© 2010-2020 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató