A lebonyolítás a 2020 tavaszi félévben

Ebben a félévben a labor gyakorlatokra vonatkozó tudnivalókat a tantárgy Moodle oldalán találják.

A 2019/2020-as tanév tavaszi félévében a szokásos lebonyolítástól el kell térnünk az Orvosbiológiai számítógépes gyakorlatok tantárgy esetében is. Az egészségügyimérnök hallgatók egyik erőssége az alkalmazkodási képesség, így biztos vagyok benne, hogy együtt sikeresek leszünk. A három MIT-es mérés esetén olyan felvételeket érnek al a Moodle-ban, amilyeneket Önök vettek volna fel a laborban. Az egyes mérések során elvégzendő feladatokat a készen kapott felvételekhez illesztjük. A mérési útmutatóban leírtak segítik a felkészülést, de az elvégzendő feladatokat a Moodle-ban levő leírás tartalmazza.

A várhatóan hosszabb időn át fennmaradó korlátozás miatt ebben a félévben nem tervezhetünk ellenőrző mérést. Ennek eredményeként a három mérési feladatot mindenkinek önállóan kell megoldania, saját jegyzőkönyvet készíteni és beküldeni. Ezek eredménye alapján számítjuk a MIT-es átlagot. Ha még a szorgalmi időszakban meg lehet oldani, akkor mindenki számára lehetővé tesszük, hogy bejöjjön a laborba és készítsen saját magáról is felvételeket. Ezek kiértékelése azonban nem lesz feltétele a félévközi jegy megadásának, abba nem számít bele.

A három méréshez rövid bevezető ismertetést tartok és az MS Teams-en keresztül konzultációra rendelkezésre állok a mérés órarendi idejében (csütörtök 12:30 – 16:00) az alábbiak szerint:

M1-es mérés:         április 9 és 16

M2-es mérés:         április 23 és 30

M3-as mérés:         május 7 és 14.

 

Nincs szükség arra, hogy a kiértékelő programokat és a jegyzőkönyvet ezeken a napokon készítsék el. Azonban mindhárom mérésről a jegyzőkönyvet legkésőbb május 17-én éjfélig elektronikus formában el kell küldeni a jobbagy@mit.bme.hu címre.

Előre is köszönöm az együttműködést! Remélem, tanulságosnak tartják majd a feladatokat és a szokott szorgalommal dolgoznak rajtuk! A cél, hogy valós, a laboratóriumban, ismert módon készített felvételeken megtapasztalják, milyen egy igazi orvosbiológiai jel, hogyan lehet az elektronikus és fiziológiai eredetű zajok hatását csökkenteni, milyen torzítást okoz a jel/zaj viszony javítása a jelen, milyen rövid távú változásokat mutatnak az élettani jelek. Azt is megtapasztalják majd, hogy a valós személyekről készített felvételek eltérnek a tankönyvekben látható ábráktól.

 

Budapest, 2020. március 26.

 

Jó munkát kívánok!

Jobbágy Ákos

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató