Naszádos László Pro Facultate díjban részesült

Pro Facultate díjban részesült a Kari Tanács döntése alapján Dr. Naszádos László, villamosmérnök, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. Site Manager-e a Thyssenkrupp és a VIK aktív együttműködése érdekében 20 éven keresztül kifejtett meghatározó tevékenységéért.
 
 
Naszádos László a BME Villamosmérnöki Karán végzett 1985-ben, majd MTA tudományos továbbképzésű ösztöndíjasaként csatlakozott a VIK Műszer- és Méréstechnika Tanszékéhez. Kutatási területe a nemszinuszos jelekkel való kapacitásmérés volt. 1992-ben dr. univ. fokozatot szerzett. A tanszéken folytatta a pályafutását tanársegédként, majd adjunktusként. Oktatási és kutatási portfóliója a méréstechnika, a digitális jelfeldolgozás és az ezekhez kapcsolódó alkalmazásokra terjedt ki. Aktívan részt vett hazai és nemzetközi ipari projektekben, fejlesztésekben.
 
2003-ban csatlakozott a Thyssenkrupp Hungary céghez, mely akkor egy Thyssenkrupp fémipari konszern néhány fős spinoff jellegű kisvállalata volt.
 
A céghez való csatlakozásától kezdve az elmúlt 20 évben folyamatos aktív kapcsolatot tartott mind az anyatanszékével, mind a VIK többi tanszékével. A jelenleg is futó Biztonságtudományi Kompetenciaközpont pályázat négy ipari partneréből a Thyssenkrupp az egyik, mely a VIK három tanszékével kooperációban végez kutatásokat egy biztonságkritikus mechatronikai rendszer fejlesztési folyamata hatékonyságának javítása területén.
 
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató