Búcsúzunk dr. Hainzmann Jánostól, volt kollégánktól

Hainzmann János címzetes docens 2023. június 15-én, életének 83. évében elhunyt. Búcsúztatása 2023. július 14-én 9:45 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában..

Emlékét szívünkben őrizzük.

Hainzmann János 1964-ben kapott villamosmérnöki oklevelet a BME Villamosmérnöki Karán, diplomaterve egy kísérleti feleltető gép egyes részegységeinek megtervezése és megvalósítása volt. 1978-ban védte meg doktori disszertációját (dr. techn.)  időzítő áramkörök témakörében. Szakmai érdeklődési területe az Analóg-Digitális átalakítók, automatikus mérőrendszerek, digitális rendszerek területe volt. Az Elektronikus Áramkörök III. Digitális áramkörök című egyetemi jegyzete villamosmérnök generációk számára alapmű volt a digitális áramkörök tekintetében, szerzőtársaival, Dr. Varga Sándorral és Dr. Zoltai Józseffel, írt Elektronikus Áramkörök című tankönyv is számos kiadást ért meg.

A Magyar és a német nyelvű oktatásban is aktívan részt vett. A digitális technika, digitális áramkörök ill. később az informatika témakörben oktatott, előadásokat, tantermi gyakorlatokat és laboratóriumokat tartott, számos tárgy kidolgozója és tárgyfelelőse is volt.

 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató