Pro Scientia Aranyéremben részesült tanszékünk két doktorandusza

Tanszékünk két doktorandusza, Bajczi Levente és Dobos-Kovács Mihály Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesült az OTDT döntése alapján.

A hivatalos indoklás alapján „Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott.” Idén az Informatikai Tudományok szekcióban összesen kettő Pro Scientia Aranyérem kitüntetést odaítéléséről döntöttek.

Bajczi Levente pályamunkájában relaxált memóriamodellek fölött futó beágyazott programok verifikációjával kapcsolatos eredményeit mutatta be, amiket többe között az ACM Tran. On Embedded Computing Systems folyóiratban publikált és mellyel OTDK-n két alkalommal lett első helyezett (2019, 2021).

Dobos-Kovács Mihály a formális módszerek gyakorlati alkalmazásával foglalkozik, többek között a thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjával valamint a CERN kutatóintézettel közös kollaborációkban, amivel OTDK-n egy első és egy második helyezést ért el.

Forrás: OTDT

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató