Rangos Amazon kutatási pályázaton nyertek a BME-MIT és McGill kutatói

A McGill University (Kanada) és a BME VIK kutatói által beadott „Graph Solver as a Service” pályázat elnyerte az Amazon Research Award kutatási díj támogatását. Az Amazon cég által meghirdetett felhívás 2022 júliusában 74 darab, jórészt a világ vezető egyetemeiről származó pályázatot díjazott.

A McGill és BME kutatói az „automatikus következtetés” (Automated Reasoning) felhívásra nyújtották be sikeres pályázatukat, ami szoftver rendszerek helyességének automatikus bizonyításával kapcsolatban várt kiemelkedő kutatási terveket.

Prof. Varró Dániel és Dr. Semeráth Oszkár a McGill University és a BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék közötti kooperáció keretében “Graph Solver as a Service” címmel nyújtott be sikeres pályázatot az Amazon Research Award 2021 őszi felhívására. 

Az Amazon Research Award az Amazon Science által meghirdetett nyílt pályázat, amivel az Amazon számára kiemelten releváns kutatási tervekkel lehet pályázni. A díjhoz legfeljebb 100.000 USD szabad felhasználású pénzkeret és AWS felhőszolgáltatások kutatási célú felhasználása tartozik. A cég támogatja az eredmények publikálását, és célja, hogy előremutató technológiák és módszerek megalkotását segítse elő.

További részletek: Összefoglaló
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató