Hírek, események

Új névvel ünnepelte 70. születésnapját tanszékünk

Az elmúlt évtizedek kiemelkedő sikereit és az elkövetkezendő évek új kutatási és innovációs irányait bemutatva ünnepelte alapításának 70. évfordulóját a BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéke. A tanszék fókuszterületeinek fejlődésére reagálva a június 18-ai eseményen bejelentettük a tanszék nevének megváltoztatását: a MIT rövidítését megtartva, de mostantól Mesterséges Intelligencia és Rendszertervezés Tanszék néven folytatjuk a sikeres oktató-kutató munkát.

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Kritikus Rendszerek Kutatócsoport

A BME VIK MIT-en működő Kritikus Rendszerek Kutatócsoport (ftsrg) július 4-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A több mint 100 jelenlegi és volt kolléga, partner és hallgató körében megtartott eseményen a kutatócsoport munkatársai felidézték a csoport legfontosabb kutatási és oktatási eredményeit, valamint betekintést nyújtottak a blokkláncok, megbízható adatkezelés, modellalapú rendszertervezés, automatikus verifikáció és gráfgenerálás területén elért legfrissebb eredményeikbe.

Bank Balázs kollégánk MTA doktori oklevelét vehette át 2024. 04. 24-én

Dr. Bank Balázs kollégánk sikeres védés után az MTA elnökétől, Dr. Freund Tamástól, ill. Dr. Kamarás Katalintól, az MTA Doktori Tanácsának elnökétől átvette az MTA doktora címhez járó oklevelet 2024. 04. 24-én.

A Mesterséges Intelligencia Csoport többfeladatos tanulási kutatását ismertette

A Skynet már a spájzban van – hogyan szivárog be a mesterséges intelligencia a mindennapjainkba

 Interjú az MI-ről Mérő László, Szepesvári Csaba és Antal Péter részvételével:
 

Specializációválasztás

Tanszéki bemutatók

Villamosmérnök BSc, MSc:
2024. április 11.
2024. május 13.

Mérnökinformatikus BSc, MSc:
2024. április 11.
2024. május 16.

A részleteket lásd itt!

Renczes Balázs az Elsevier Measurement folyóirat Szerkesztője

Renczes Balázs, a Jelfeldolgozás Kutatócsoport docense az Elsevier Measurement Q1 folyóiratnál korábban betöltött Segédszerkesztő (Associate Editor) pozíciója után 2024 márciusától Szerkesztővé (Editor) lépett elő. Gratulálunk!

Kütyüpályázat 2024

Demonstrátori pályázatok

A MIT tanszék demonstrátorok jelentkezését várja az alábbi tantárgyak oktatásában való részvételhez.

Sikeres kettős doktori védés a KU Leuven-en

Retzler András 2024. január 16-án sikeresen megvédte doktori disszertációját, amelynek nyilvános vitáját a Leuveni Katolikus Egyetem-en tartották (Katholieke Universiteit Leuven, KU Leuven), Belgiumban.
 
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató