BME Címtár belépés - felhasználói tudnivalók

A tanszéki weben bejelentkezhet az egyetemi központi autentikációs szolgáltatás (BME Címtár) segítségével.

A működés lényege

A BME Címtárral történő bejelentkezés során a felhasználók azonosítása az egyetemi központi autentikációs szolgáltatással (BME Címtár) történik.
Ennek során a tanszéki webszerver átirányítja a felhasználót a Címtár szerverére, ahol megtörténik az azonosítás, majd az visszairányítja a kérést a tanszéki webre, amely ellenőrzi az autentikáció sikerességét.

Adatvédelem

A jelszó beküldése az egyetemi Címtár szerveren keresztül történik, a tanszéki rendszer a jelszót még kódolt formában sem kapja meg.

A BME Címtár a tanszéki rendszer számára átadja a Neptun kódot (ez lesz a belépési név), a Neptunban megadott (első) email címet, valamint az azonosított felhasználó egyetemi csoportját (hallgató, oktató, stb.)
Jelenleg más adatot nem kapunk, de a későbbiekben a képzésre (tantárgyakra, kurzusokra) vonatkozó adatok átvétele is elképzelhető.

A tanszéki rendszer a fentieken kívül más személyes adatot nem kap meg és nem kezel.

Automatikus regisztráció

Mindazokat, akik a BME Címtár segítségével lépnek be, automatikusan regisztrájuk a tanszéki weblapunkon.
A regisztráció Neptun kóddal és a Neptunban megadott email címmel történik.
A regisztráció során - a Neptunban tárolt adatok alapján - csoport hozzárendelés is történik (hallgató ill. BME oktató).

A regisztráció következménye, hogy a továbbiakban a tanszéki web helyi autentikációs rendszere is használható (amennyiben a Címtár szolgáltatása valamilyen okból nem érhető el).

Felhasználási feltételek

A tanszéki weblapjaink az egyetemi informatikai infrastruktúra szabályai szerint használhatók.

© 2010-2019 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató