Felsőoktatási STEM Díjat kaptunk

"STEM – jó gyakorlatok a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika szolgálatában"

A Tempus Közalapítvány 2013. évi felhívásában szereplő Felsőoktatási STEM Díjra olyan felsőoktatási kurzusokkal lehetett pályázni, amelyek az elméleti tudást a gyakorlatban való alkalmazásra fókuszálva adják át, innovatív felsőoktatás-pedagógiai módszerekkel támogatják a kurzus tanulási eredményeiben meghatározott fejlesztendő kompetenciák elsajátítását, továbbá hatékonyan készítik fel a hallgatókat az általuk választott STEM szakmára (STEM = Science, Technology, Engineering, and Mathematics).

Kezdeményezésük célja az volt, hogy a jó gyakorlatként azonosított kurzusokon keresztül a STEM területek oktatásával foglalkozó szakemberek és intézmények megosszák azt a korszerű szemléletmódot, amellyel szakmájuk felé fordulnak, hogy hosszú távon így segítsék elő a STEM szakmák vonzóbbá válását. Céljuk továbbá, hogy felhívják a nyilvánosság és a felsőoktatási intézmények figyelmét arra, hogy a STEM területeken működő képzések gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci igényekre reflektáló és a technológiai fejlődést figyelembe vevő fejlesztésével az oktatás és a munka világának kapcsolata erősíthető.

A felhívásra rendkívül magas színvonalú pályamunkák érkeztek, melyek mindegyike jó gyakorlatnak tekinthető. Helyezési sorrendet éppen ezért nem állítottak fel, a szakértők által a legkiemelkedőbbnek ítélt hét kurzust díjazták.

A díjazott kurzusok a következők:

  • Kocsis Imre, Dr. Pataricza András, Huszerl Gábor, Izsó Benedek, Szatmári Zoltán, Tóth Áron, Dr. Varró Dániel, Vörös András (BME): Informatikai technológiák laboratórium 2.
  • Lipovits Ágnes (Pannon Egyetem): Szoftverfejlesztés
  • Dr. Ronkay Ferenc (BME): Műanyaghulladék menedzsment
  • Ruttkay Zsófia Phd (MOME TechLab), Bényei Judit Phd (MOME Elméleti Intézet), Forstner Bertalan (BME AMORG): Digitális Múzeum
  • Soósné Dr. Dezső Zsuzsanna, Merics Attila (ELTE): Előrejelzési gyakorlat
  • Tóth Melinda, Horváth Zoltán (ELTE): Szoftvertechnológia Labor
  • Turcsányi-Szabó Márta (ELTE): "Interaktív média" integrált kurzuscsoport

A díjak átadására áprilisban, egy szakmai konferencián kerül sor.

Gratulálunk minden jelentkezőnek, a díjazott kurzusok vezetőinek külön is!

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató