Jegyzetek

A távoktatásos anyagok elérhetőek a méréseknél. A " - TÁVOKTATÁS" utótaggal ellátott fájlok a távoktatásos feladatokat tartalmazzák. További tudnivalók:

  • A mérési útmutatók maradnak a normál útmutatók.
  • A jegyzőkönyv vázakat felváltják a távoktatásos jegyzőkönyv vázak.
  • A távoktatásos anyagokban található videólinkek bizonyos szövegszerkesztőkben nem nyílnak meg kattintással. Kérjük, hogy ebben az esetben a linkeket másoljátok be a böngészőbe. 

Az itt (lásd a kapcsolódó tárgylapok) elérhető jegyzetekhez kapcsolódó jogi háttér:
A BME VIK segédleteit a tárgy hallgatói a tantárgyhoz kapcsolódó tanulmányaikhoz szabadon letölthetik az alábbi feltételekkel:

  • az töltheti le, aki hivatalosan felvette a "Laboratórium 1" című tárgyat tanulmányaiba,
  • a segédlet sem elektronikusan sem nyomtatott vagy másolt formában nem terjeszthető,
  • a segédlet kinyomtatható, a kinyomtatott dokumentum tovább nem másolható.

Kérünk mindenkit, hogy a mérésekhez tartozó segédanyagokat és házi feladatokat időben töltse le. Az informatikai rendszer esetleges meghibásodása esetén nem tudjuk garantálni, hogy hétvégén ki tudjuk javítani a problémát (gyakorlatban: próbáljuk elkerülni, hogy valaki vasárnap este 9-kor ír, hogy a hétfő reggeli házi feladatát és a jegyzeteket nem tudja letölteni - ez egyébként sem elegendő idő megfelelő felkészülésre).

A bejelentjezéshez a BME címtárat kell használni. (Lásd fent "Bejelentkezés", majd BME Címtár bejelentkezés)

A mérési útmutatón kívűl kötelező jelleggel mindenki tanulmányozza át a mérési feladatokat is (a jegyzőkönyv vázakban találhatók), gondolja át, hogy hogyan mérné le az egyes feladatokat, és ismételje át az azokhoz szükséges elméleti tudnivalókat (ha a kiadott útmutatóban nem talál valaki valamilyen információt, akkor egyéb segédanyagban kell utánanézni). 

A mérések elején a felkészülést beugró kérdésekkel ellenőrizzük. Ehhez iránymutatást adnak az útmutatóban található kérédsek, de ezektől eltérő, a méréshez és a mérési faladatokhoz kapcsolódó kérédések is előfordulhatnak, így az útmutatót, a kérdéseket és a mérési feladatokat ajánlott értő módon és nem gépies memorizálással áttanulmányozni. 

Az alábbi kérdőívben értékelheted a méréseket. Kérjük szépen, hogy ezt minden mérés után, amennyire időtök engedi, tegyétek is meg, hogy lássuk, hogy kinek milyen jellegű problémája van, hol tudnánk javítani:

 


Elektronikusan elérhető ajánlott olvasmányok:

Jelek és rendszerek méréstechnikája III


A tárgylap megnyitásához az alábbi menüből "lenyitás" után kattintson a mérés megjelenő (nagybetűs) címére!

További kapcsolódó tárgylapok: 
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató