Hírek, események

Kütyüpályázat 2024

Demonstrátori pályázatok

A MIT tanszék demonstrátorok jelentkezését várja az alábbi tantárgyak oktatásában való részvételhez.

Sikeres kettős doktori védés a KU Leuven-en

Retzler András 2024. január 16-án sikeresen megvédte doktori disszertációját, amelynek nyilvános vitáját a Leuveni Katolikus Egyetem-en tartották (Katholieke Universiteit Leuven, KU Leuven), Belgiumban.
 

Jobbágy Ákos Pro Facultate díjban részesült

Naszádos László Pro Facultate díjban részesült

Pro Facultate díjban részesült a Kari Tanács döntése alapján Dr. Naszádos László, villamosmérnök, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. Site Manager-e a Thyssenkrupp és a VIK aktív együttműködése érdekében 20 éven keresztül kifejtett meghatározó tevékenységéért.
 
 

Pataricza András Professor Emeritus címben részesült

Professor Emeritus címben részesült a Kari Tanács döntése alapján Pataricza András egyetemi tanár a kritikus informatikai rendszerek tervezése és fejlesztése terén végzett több évtizedes, nemzetközileg elismert tudományos, oktatási és tehetséggondozási munkájáért.
 

Gézsi András dékáni dicséretben részesült

A bioinformatika területén végzett kiemelkedő oktató, kutató és szervező munkájáért dékáni dicséretben részesült Gézsi András a Mesterséges Intelligencia Kutatócsoport docense.

OTDK-s hallgatónk kapta az idei Gábor Dénes OTDK ösztöndíjat

A Gábor Dénes OTDK ösztöndíjat idén tanszékünk volt hallgatójának, Kádár Attilának ítélték általunk vezetett, mesterséges intelligencia (gépi tanulás) területén elért kutatási eredményeit prezentáló 1. díjas OTDK dolgozata alapján.

Dolgozatának címe:  FedMOD: Keretrendszer Federatív Multitaszk Objektum Detekció Problémájára

TDK 2023: Minden eddiginél több dolgozat

Tanszékünk hallgatói minden eddiginél több, összesen 27 dolgozattal kiváló eredményeket értek el az idei kari TDK-konferencián. A tanszékünk munkatársai által konzultált dolgozatokat 7 első, 12 második és 6 harmadik helyezéssel, valamint 2 jutalommal díjazták.

Tanszékünk széles oktatási és kutatási profiljának megfelelően a Beágyazott rendszerek, Információs rendszerek, Intelligens rendszerek, Képfeldolgozás, Modellezés és szimuláció, Neurális hálózatok, Szoftver, valamint Zöld és fenntartható szekciókban indultak dolgozataink, de a Középiskolás szekcióban is első helyzést ért el a legifjabb versenyzőnk.

Schnell Alapítvány pályázati felhívások (2023)

 A Schnell László Műszer- és Méréstechnika Alapítvány nyilvános pályázatokat hirdet „Schnell László-díj”„Josef Heim-díj”„Fiatal Oktató Díj” és „Publikációs D&iacu

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató