Vizsga

Típushibák a 2021. január 6.-i vizsgán (a teljesség igénye nélkül).

A 2021. január 6.-i vizsga neurális háló tanulásra vonatkozó feladatának megoldása

A vizsgák alapvetően a moodle rendszer segítségével lesznek megtartva.

Mivel nem szeretem, hogy a moodle csak a végeredményt nézi, ezért kedvezményként a következő plusz lehetőséget találtam ki. Azoknál a kérdéseknél (és csak azoknál), amelyeknél ezt kifejezetten odaírom, lehetőség lesz a vizsga moodle-os lezárása utáni 15 percben a részletszámítások feltöltésére a szokásos pdf vagy zip formátumban a MIT HF-PORTÁLRA (ugyanúgy, mint ahogy a pótZH-nál, pótpótZH-nál lehetett feltölteni). A következő szöveget írtam ezekhez a kérdésekhez a pótpótZH-n (elképzelhetők kisebb módosítások, de alapvetően ugyanilyen értelme marad a szövegnek):

"(Ennél a feladatnál a számítások feltölthetők a MIT hf-portálra, így esetleg rossz eredmény esetén is kapható részpontszám. Csak akkor, ha a moodle-ban történt eredménymegadás, és a számítások feltöltött fájljáből kiolvasható, hogy a rossz eredmény hogyan állt elő! Ha a moodle-ban nem történt eredménymegadás, akkor a feltöltött fájl nem kerül értékelésre! Határidő utáni feltöltéseket, ímélben küldéseket nem veszek figyelembe!) "

 

 

 

 

T. Hallgatók!

A jelen ismereteink alapján a vizsga írásbeli lesz, természetesen az esetleges járványügyi intézkedések ezt felülírhatják. Amennyiben a helyzet vátozik, akkor az új szabályokról értesítést kapnak (pl. ezen a weblapon).

Dr. Pataki Béla

Segítségképpen nem töröltem a tavalyi vizsgák feladatsorait, megoldásait stb. Ez nem jelenti azt, hogy idén ugyanezek a feladatok lesznek, ugyanilyen súlyozással, vagy bármi ehhez hasonló következtetést le lehetne vonni! Ne számítsanak arra, hogy aki  a tavalyi feladatokat meg tudja oldani, akkor ez önmagában elég a tárgy teljesítéséhez. Reményem szerint segíthet, de az idei anyag a mérvadó, amely eltérhet a tavalyitól.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

T. Hallgatók!

A járványügyi helyzetre tekintettel a 2020. tavaszi félévben (2019/2020 2. félév, vizsgakurzus) a vizsgák szóbeli formában, az Egyetem által biztosított internetes informatikai eszköz (Teams) felhasználásával fognak zajlani. Azt kérem, hogy a Neptunban történő vizsgajelentkezés mellett keressenek meg ímélben, hogy a pontos időpontot, a vizsga körülményeit tisztázni tudjuk. (pataki@mit.bme.hu) A vizsga során videokapcsolatot is kívánok tartani (természetesen az audiokapcsolat mellett), a vizsga indulásakor arcképes igazolványt kérek felmutatni. Akinek a távkapcsolat gondot okoz, kérem, hogy ímélben jelezze!

(Segítség lenne, hogy ha valaki tudja, hogy nem kíván ebben a félévben vizsgázni, az jelezné ezt egy ímélban.)

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Béla

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Ezen a lapon lesznek elérhetők a vizsgaidőpontokra, -helyszínekre vonatkozó, illetve a vizsgákkal kapcsolatos egyéb lényeges  információk. A vizsgapontozás, az érdemjegy kialakításának menete a Követelmények lapon olvasható.

A harmadik vizsga (2020. január 29.) feladatsora megoldások nélkül

A harmadik vizsga (202. január 29.) feladatsora megoldásokkal

 

A második vizsga (2020. január 22.) feladatsora megoldások nélkül

A második vizsga (2020. január 22.) feladatsora megoldásokkal

 

Az első vizsga (2020. január 15.) feladatsora megoldások nékül

Az első vizsga (2020. január 15.) feladatsora megoldásokkal

 

A félévközi kvízkérdésekre elfogadott válaszok listája

Gyakorlásra szolgáló feladatok

Gyakorlás kedvéért a zh + a zh megoldásokkal, ugyanúgy pótzh + pótzh megoldásokkal.

Mindkettőnél azért teszem fel a megoldás nélküli változatot is, hogy aki gyakorolni akar, ezen a szűz változaton megtehesse. Azt kérem, hogy ha hibát találnak a megoldásokban, emailen jelezzék! ( ⇒ pataki@mit.bme.hu)

A zárthelyi feladatsor megoldások nélkül

A zárthelyi feladatsor megoldásokkal

A pótzárthelyi feladatok a "megoldások nélkül" fájlban véletlenül más sorrendben vannak, mint a "megoldásokkal" fájlban, de reményeim szerint mindegyik feladat meg van oldva (és talán jól).

A pótzárthelyi feladatsor megoldások nélkül

A pótzárthelyi feladatsor megoldásokkal

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató