Laboratórium

A laborokat az előadásokkal párhuzamosan tartjuk, önálló felkészülési anyaggal rendelkeznek, így különálló tanulási egységeket képeznek.

Az aláírás megszerzéséhez a laborfoglalkozások kétharmadának legalább "megfelelt" szintű teljesítése szükséges. Pótlási lehetőség nincs. További részletek a TAD-on.

Időbeosztás

A laborokat a kurzusok órarendben rögzített idejében tartjuk. A félév első hetében mindenki számára készítünk egy időbeosztást (mikor melyik laboron kell részt vennie). A laborok a második oktatási héten kezdődnek.

  • Elkészült a 2020-as laborbeosztás:
    • A laborok a 2. héten indulnak.
    • A kurzusok időbeosztása itt elérhető. (Frissítve 03-24-én a távoktatási renddel és elmaradt csütörtöki laborokkal.)
    • A hallgatók kurzusbeosztása a https://hf.mit.bme.hu oldalon bejelentkezés után a Labor kurzus soron már látható.

Tematika, felkészülés

Négy három (Linux, Windows, virtualizáció és beágyazott OS) témakörben tartunk laborokat kezdő (1.) szinttől a haladó (3.) szintig. Egy adott szintű labor csak az azt megelőző szintek teljesítése esetén végezhető el. A laborok részletes tematikája és segédlete lentebb található. (A beágyazott labort kari kérésre kivettük a kínálatból.)

A laborokra előzetesen készülni kell a kiadott segédleteket felhasználva. A laborok elején a felkészültséget beugró teszttel ellenőrizzük, a beugrót nem teljesítő hallgatók a laborfoglalkozáson nem vehetnek részt.

Mindenki számára javasoljuk, hogy a kezdő szintű laborfeladatok egy részét felkészülés céljából oldja meg otthon. Így szereznek egy kis gyakorlatot az alkalmazott eszközök használatában, és a laborokon már rutinosabban használják majd azokat.

A laborok értékelése

A laborokat a mérésvezető "megfelelt", "nem megfelelt" és "kiválóan megfelelt" szintekkel értékeli a foglalkozáson elvégzett munka alapján.

A megajánlott jegy megszerzéséhez 6 laborfoglalkozást kell kiválóan megfelelt szinten teljesíteni, és ebből legalább egynek 3. szintű (haladó) labornak kell lennie.

A laborok felkészülési anyagai bejelentkezés után lentebb érhetők el.

© 2010-2020 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató