Mobiltelefon-érzékelő jelének a mentális állapot becslésére szolgáló rendszerbe integrálása

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
nyugalmazott docens
Szoba: IE414
Tel.:
+36 1 463-2679
Email: pataki (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2023
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Az orvosok többek közt egyszerű, számítógéppel támogatott teszteket használnak a mentális állapot felmérésére, annak érdekében,hogy eldöntsék nem indultak-e el kóros leromlási folyamatok. Ugyanakkor célszerű lehet ezt a módszert az egyre inkább terjedő számítógépes játékokkal kombinálni: vagy olyan játékokat konstruálni, amelyek informálnak a vizsgált képességekről, vagy a meglévő teszteket beépíteni játékokba.

A 2022 végén lezárult nemzetközi projekt keretében például elkészült egy olyan online mentálisállapot-felmérésre szolgáló rendszer, amely néhány kiválasztott játék, illetve kérdőív segítségével becsüli, hogy van-e mentális romlásra utaló kockázat.

A játékok tipikusan nem nagy grafikai igénnyel, és nem a sebességre törnek. Sokkal inkább egyszerű logikai játékok, keresztrejtvény típusú játékok, memóriajátékok kialakítása a cél.

Ugyanakkor ismert, hogy a mentális állapot egyáltalán nem független a fizikai állapottól, a fizikai aktivitás nagyban segíti a mentális romlás elkerülését, illetve lassítását. Ezért a kialakított rendszerbe célszerű lenne a fizikai aktivitást, esetleg a fiziológiai paramétereket (pl. pulzus) mérő eszközöket is integrálni. Napjainkban erre lehetőséget nyújtanak a terjedőben lévő okosórák, illetve a mobiltelefonok által elérhető adatok (gyorsulásérzékelők stb. jelei).

A feladat mobiltelefon-érzékelő jelének a rendszerbe integrálása.

 

A FELADATHOZ OLYAN HALLGATÓK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK, AKIK MÁR RENDELKEZNEK MOBILPROGRAMOZÁSI ISMERETEKKEL! (VAGY AKARNAK ÉS KÉPESEK BEFEKTETNI MEGFELELŐ ENERGIÁT EZEK MEGSZERZÉSÉRE.)

 

Diplomatervben elképzelhető tudományos igényű áttekintő munka, ahol a konkrét programozás kevésbé fontos követelmény.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató