Egyedi IoT szenzor platform fejlesztése (evopro Innovation Kft.)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE334
Tel.:
+36 1 463-4372
Email: khazy (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Dr. Szepessy Zsolt

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Korábbi (jelenleg nem aktív, de látszik)
Kiírás éve: 
2019
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A feladat egy kültéren is használható, víz-, por-, és ütésálló rádiós szenzor kifejlesztése és megépítése, mely akkumulátoros működés mellett évekig megbízhatóan és karbantartás nélkül működik.

A fejlesztés főbb lépései a következők: a specifikáció megismerése, követelmény analízis, piackutatás és a használható technológiák feltérképezése, megvalósíthatósági tanulmány készítése, architekturális tervezés, mechanikai koncepció tervezés,  analóg és digitális áramkörtervezés és szimuláció, nyomtatott áramköri lemez huzalozása, beágyazott szoftver fejlesztés, az áramkör élesztése, validációs mérések, tesztelés.

Az univerzális szenzort, vagyis a platformot úgy kell kialakítani, hogy különböző mérendő mennyiségek és eltérő rádiós technológiák variációja minimális ráfordítással megoldható legyen. A platform első realizálandó érzékelője az alábbi alapfunkciókat valósítja meg: digitális vagy analóg szenzorok segítségével periodikusan megméri egy adott tárgy felületi hőmérsékletét, melyet permanens memóriájában eltárol, majd egy hosszabb periódusban üzemelő rádiós kommunikációval továbbítja a mért értékeket a fogadó oldalnak, ami lehet szerver, gateway vagy felhő szolgáltatás.

A szenzor mérete legyen kompakt, tömege minél alacsonyabb, rögzítési módja lehetőleg mágneses, por- és vízállósága lehetőleg az IP65, ütésállósága az IK06 normát teljesítse. A tervezés során a két legfontosabb szempont a lehető leghosszabb telepes üzemidő elérése vagyis a fogyasztás minimalizálása és a költséghatékony gyártás megvalósíthatósága.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató