Egyedi hídmérleg ellenőrző kézi műszer fejlesztése (evopro Innovation Kft.)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE334
Tel.:
+36 1 463-4372
Email: khazy (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Dr. Szepessy Zsolt

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Korábbi (jelenleg nem aktív, de látszik)
Kiírás éve: 
2019
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A feladat a vasúti környezetben használható, víz-, por-, és ütésálló, nyúlásmérő bélyegeken alapuló dinamikus hídmérleg ellenőrzésére alkalmas, kézi mérőműszer megtervezése és megépítése.

A fejlesztés főbb lépései a következők: a specifikáció megismerése, követelmény analízis, irodalomkutatás és megvalósíthatósági tanulmány készítése, architekturális tervezés, mechanikai koncepció tervezés,  analóg és digitális áramkörtervezés és szimuláció, nyomtatott áramköri lemez huzalozás, beágyazott szoftvere fejlesztés, az áramkör élesztése, validációs mérések, tesztelés.

A műszer az alábbi funkciókat valósítja meg: nyúlásmérő bélyeg ellenállásának ellenőrzése AC gerjesztéssel, bélyeg és a földelés közti kapacitás mérése, az egyes bélyegeket egy referencia mérőhídba kapcsolja, vagy a teljes mérőhidat csatlakoztatva, képes a nullázó feszültség és a híd kitérés mérése, szigetelési ellenállás és szivárgási áram mérése a bélyeg kivezetései és a földelés között.

A műszer kezelése legyen egyszerű, kesztyűben is használható, a kijelzések erős napfényben is jól detektálhatók, por- és vízállósága lehetőleg az IP65, ütésállósága IK08 normát teljesítse. Lehetőség legyen a bélyegek sodrott vezetékeinek közvetlen, gyors csatlakoztatására, illetve a rendszerben használt speciális csatlakozók fogadására is, a megfelelő ESD védelmekkel ellátva.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató