MÁVKFV Kft. témakiírásai

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE417
Külső konzulens: 
Szabó Zoltán

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2018
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Több, egymáshoz kapcsolódó, téma, a pontos feladatkiírás egyeztetés után történhet.

1) Képen lévő karakterek felismerése

Feladat, egy olyan dinamikus függvénykönyvtár létrehozása, ill. erre építve egy demo alkalmazás készítése, ami egy adott képen tetszőleges karaktersorozatot felismeri, és megjeleníti. (A feladat megoldásához az OpenCV könyvtár használata javasolt!)

2) Real-Time videón a szelvénykő felismerése

Feladat, hogy a Real-Time videón megjelenő képen a szelvénykövet felismerjük, és olyan képet állítsunk elő ebből, ami fekete-fehér, és a szelvénykő nagyított formában jelenik meg. (A feladat megoldásához az OpenCV könyvtár használata javasolt!)

3) GPS koordináták megjelenítése offline térképen

Feladat olyan alkalmazás elkészítése, ami Real-Time GPS adatokat egy offline térképen megjelenít. Az alkalmazás Windows és Linux rendszeren is működjön.

4) GPS koordináták és szelvényértékek megfeleltetése

Feladat olyan alkalmazás elkészítése, ami Real-Time GPS adatokból meghatározza a szelvényértéket egy adatbázisból. Az alkalmazás Windows és Linux rendszeren is működjön.

5) Mini szerver készítése Raspberry Pi 3-al

Vizsgálja meg, hogy egy mini szerver (Raspberry Pi 3-al) üzemszerűen működtethető-e 50-100 felhasználó esetén. A szerveren Web-, Adatbázis és PHP szolgáltatás fusson. A feladat végrehajtása során lehetőleg Open Source alkalmazásokat használjon!

6) Vasútüzem támogató tartalomkezelő rendszer készítése

Feladat egy olyan tartalomkezelő rendszer elkészítése, amely rögzíti és kezeli a járművek és munkavállalók alapadatait, alkalmazása elősegíti a dolgozók és a munkafolyamatok irányítását. Az alap- és a folyamatosan bővülő adatokkal feltöltött adatbázisban a kereshetőség és archiválás biztosítása megoldott legyen. A feladat megoldásához Open Source alkalmazásokat használjon!

7) Vasútüzem támogató applikáció készítése

Feladat egy olyan mobil alkalmazás készítése (Androidra), amely az előző feladatban megfogalmazott tartalomkezelő rendszerhez kapcsolódik, és személyre szabottan a kívánt adatokat megjeleníti, ill. szükség esetén adatok „feltöltését” is biztosítja. A feladat megoldásához Open Source alkalmazásokat használjon!

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató