Hunify: Hordozható gyógynövény-inhalátor fejlesztése

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
nyugalmazott docens
Szoba: IE414
Tel.:
+36 1 463-2679
Email: toth (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Kollek Bálint (Hunify Laboratories Kft.)

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2017
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A gyógynövények és gyógyfüvek felhasználása napjainkban elterjedt szokás. Háztartásokban teaként alkalmazzuk legtöbbet. A gyógyszeripar különféle technológiai eljárásokkal a gyógynövényekből vonja ki a hatóanyagot, hogy később tablettaként a fogyasztóknak visszajuttatva, intenzívebb kuratív hatást váltson ki. Léteznek gyógynövények légúti panaszokra, gyomor és emésztési bántalmakra, stresszoldásra és egyéb belszervi problémákra.

A Hunify Laboratories Kft. által fejlesztett hordozható inhalátor a gyógynövények hatóanyagát hő-közléses párologtatással, közvetlenül a friss gyógynövényből porlasztja úgy, hogy működés közben nem termelődik karcinogén égéstermék. Az első, kis sorozatban gyártott prototípusokat sikeresen tesztelték különböző betegségek ellen az USA-ban és Hollandiában. Jelenleg a második generációs eszköz fejlesztése tart, melynek célja hosszabb élettartam és jobb hatásfok elérése, valamint új kommunikációs interfész implementálása a gyártási költségek csökkentése mellett.

A hallgató a második generációs termék fejlesztésébe kapcsolódik be, melynek során megismerkedhet a termékfejlesztés számos kihívásával, start-up projekt keretében. A feladatok között nem csak elektronika fejlesztés és beágyazott programozás kap helyet, a hallgatónak a gyártási folyamatok átlátására és szigorú ütemezésére is figyelmet kell fordítania.

A feladat szakdolgozat, illetve diplomamunka keretében is folytatható.

Követelmény:

  • Beágyazott programozói ismeretek C nyelven
  • Alapvető áramköri ismeretek
  • Angol nyelvű szakirodalom megértése

Előnyös:

  • Atmel mikrokontrollerek ismerete
  • Képesség gyors prototípus készítéshez

Maximális létszám: 1 fő

Külső konzulens: Kollek Bálint (Hunify Laboratories Kft.)

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató