Linux miniszámítógép használata Bluetooth Low Energy (BLE) beacon-hálózat és webszerver összekapcsolásához (ArcSecond Kft.)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE334
Tel.:
+36 1 463-4372
Email: khazy (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Szucher Krisztián, ArcSecond Kft.

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2016
A kiírás jellege: 
önálló labor

A feladat egy ipari fejlesztéshez kapcsolódik, amelyben személyi jogosultságtól függő beléptetésre használunk LED-et tartalmazó, ruhára kitűzhető, saját fejlesztésű BLE beacon-öket.

A kitűző modulok jelenleg egy Android mobiltelefonhoz kapcsolódnak, amely egy webszerverhez kapcsolódva ellenőrzi a jogosultságokat, majd ettől függően beállítja a kitűzők színét (zöldre ha engedélyezett, pirosra ha tiltott a belépés). A mobiltelefont ipari környezetben ki kell váltani egy dedikált beolvasóval, amely egy egyedileg fejlesztett, irányított antennával ellátott BLE vevő modul (Cortex-M0 alapú nRF51822) és egy Linux modul (Raspberry Pi) kombinációja.

A feladat a két modul közötti adatátvitel megtervezése és megvalósítása. Az implementáció beágyazott C és linux programozási jártasságot egyaránt igényel, de csupán az egyik megléte nem kizáró ok, a másikban segítünk.

Érdeklődés esetén a téma továbbvihető, érdeklődéstől függően akár a mikrovezérlő, akár a linux számítógép programozásának irányában. A feladat rugalmas munkaidőben, fizetés mellett, gyakornoki munkaként végezhető az ArcSecond Kft-nél.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató