Autóirányítás neuroheadset segítségével

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE437
Tel.:
+36 1 463-2899
Email: meszaros (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Korábbi (jelenleg nem aktív, de látszik)
Kiírás éve: 
2012
A kiírás jellege: 
szorgalmi feladat, önálló labor

A tanszék Bosch Beágyazott Rendszerek Laboratóriumában rendelkezésre áll egy "virtuális autó" számos fizikai elemmel (kijelző, váltóvezérlő, stb.) kiegészítve. A feladat célkitűzése ennek a rendszernek a kibővítése egy ún. agy-számítógép interfésszel (BCI: brain-computer interface), amely lehetővé teheti azt, hogy a virtuális autónak, illetve a fizikai kiegészítóinek CAN buszon keresztül "gondolati úton" adjunk parancsokat.

A rendelkezésre álló eszközök

A "virtuális autó" környezetről, valamint az alkalmazandó CAN busz szoftverekről részletesebben a Beágyazott és ambiens rendszerek laboratórium 7. és 8. mérésének jegyzetei között lehet olvasni. Az autóipari beágyazott rendszerek választható tárgyunk is hasznos ismereteket nyújthat a feladat megoldásához.

A BCI eszközről részletesen egy másik témakiírásom oldalán lehet olvasni.

A feladatról

A konkrét témakiírást mindig a jelentkezővel közösen, az elképzeléseit meghallgatva alakítom ki.

A fentebb vázolt környezetben magától adódik egy olyan rendszer létrehozása, amely megvalósítja a virtuális autó vezetésének néhány elemét: kanyarodás, lassítás, gyorsítás. Egy fizikai autóval mindez már sikerült, ahogy azt a lenti videó mutatja.

Természetesen más, akár összetettebb feladatok is elképzelhetők, amelyek a CAN busz lehetőségeit kihasználva más rendszerelemekhez csatolják ezt az újszerű felhasználói interfészt.

 

A jelentkezés menete, mi várható a konzulenstől...

Ezen a lapon összefoglaltam, mire számítok a jelentkezőktől, illetve mi várható tőlem.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató