Házi feladat

A házi feladattal kapcsolatos információk

A tárgy félévközi követelményeinek teljesítéséhez egy a tárgy anyagába illő, valamilyen TCP/IP, ZigBee, stb. kommunikációt alkalmazó elosztott beágyazott rendszert kell készíteni.

A témákat javasolhattok, vagy én javasoluk személyes megbeszélés után. Lehet egyénileg, vagy csoportban is dolgozni. Az általam javasolt HF-ek inkább csoportmunka jellegűek lesznek.

Néhány tavalyi téma cím:

  • WI-FI távirányítású modellautó
  • Meterológiai állomás illesztése Internetre
  • Beágyazott IRC kliens
  • Mobiltelefonnal vezérelhető modellautó
  • Akkumulátor töltés (elektromos motorkerékpár) monitorozása Interneten
  • Szórakoztató elektronikai eszközök hangvezérlése

HF véglegesítésének határidje: Félév 4. hete

Saját vagy tanszéki hardver

A házi feladatot saját vagy tanszéki hardveren lehet elkészíteni (attól függetlenül, hogy a téma saját vagy javasolt). A tanszéktől kölcsönözhető HW-ék az alábbiak (névsorban, a támogatók ne sértődjenek meg):

Mindegyik kártyából "sok" van, de egyéb projektek, önálló laborok stb. miatt az egyes kártyák elérhetősége azért korlátozott lehet.

Rendelkezésre áll generikus SOIC és TSOP, valamint fejlesztőkártya specifikus prototípus kártya (pl. TI Connected Launchpad), amivel tetszőleges SOIC vagy TSOP tokozású saját IC is kipróbálható.

Házi feladat beadás

A HF leadási határideje a szorgalmi időszak utolsó napja. De azért nem leszünk nagyon szigorúak, a fő az, hogy egy értelmes, hasznos eszköz készüljön, és ti sokat tanuljatok az egészből.

A hardware-t be kell mutatni, a tanszéki hálózatba kapcsolt broadband (WI-FI) útvonalválasztóra vagy laborhálózatra (ezt biztosítjuk) lehet a saját HW-t és notebook-ot csatlakoztatni a bemutató során. Az IP címeket DHCP-vel osztja ki a hálózat. A bemutató során először ti összerakjátok az eszközt, és bemutatjátok a funkcióit, utána mi próbálunk demóeffektust előidézni, majd megbeszéljük az elkészült rendszer felépítését és működését. A dokumentációt és a kódot a bemutató után kell beadni email-ben a konzulensnek.

A bemutató időpontját email-en egyeztetjük (konzulenssel). 2017-ban a szokott módon az órákat követő időpontokat javasolnám, de más időpont is jó lehet. 2017 december 8-án (szorgalmi időszak utolsó napja) az óra időpontjában lesz a hivatalos HF bemutatás, de ebben az időpontban is kérném a jelentkezéseteket (nem legyen tömeg).

Leadandó anyagok:

  • A házi feladattal annak elektronikus dokumentációját le kell adni (kb. 10, max 20 oldalas PDF anyag). Ebből egyértelműen derüljön ki az elkészült rendszer működése, megjelenése, stb. Nem az oldalszám, hanem az érthetőség a fontos...
  • A jövőbeli plágiumok kiszűrése céljából kérem a beágyazott rendszer kódját, és az esetleges PC-és rendszer kódját, HTML lapjait, stb. is leadni (összetömörítve).
  • Ezen kívül le kell adni még egy egyoldalas magyar, és egy egyoldalas angol nyelvű összefoglalót a feladatról, az elért eredményekről. Az összefoglalók tartalmazzanak 1 darab jó minőségű, a feladatra jellemző képet is az elkészült rendszerről, annak működéséről.
  • Egyes tanszéki hardver elemek használata esetén a dokumentációt lehet, hogy angol nyelven fogom kérni. Ezt előre el fogom mondani. Ennek oka az, hogy a hardverek legnagyobb része cégek ajándéka, és ezért elvárják, hogy az elkészült eredményeket meg tudják nézni, megérteni, a cégen belül is büszkélkedni vele.
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató