Ellenőrző mérés

Lebonyolítás

A mérésekkel ellentétben az ellenőrző mérést mindenki egyedül végzi, tehát a mérőcsoportok két tagja nem közösen dolgozik.

Az ellenőrző mérés két részből áll, mindkét rész elvégzésére 45-45 perc áll rendelkezésre. A sikeres EM-hez mindkét részfeladatot legalább elégséges szinten teljesíteni kell. Az egyik részfeladat a 2. és 3. mérésekhez kapcsolódik, a másik pedig a 4. és 5. mérések anyagát fedi le. Mindkét részfeladat esetén az egyik mérésből gyakorlati feladatot kell megoldani, a másikból pedig egyszerűbb, beugró-szerű kérdésekre kell válaszolni.

Példa: Tudom Ányos részére a véletlenszerű sorsolás azt az eredményt hozta, hogy a 3. és 5. mérésből kell gyakorlati feladatot végeznie. Ennek megfelelően:

  • Az EM első 45 percében egy részfeladatot old meg gyakorlatban a 3. mérés anyagából, majd válaszol a 2. mérésből feltett ellenőrző kérdés(ek)re a BP110 laborban. A gyakorlati feladatot és az ellenőrző kérdéseket együtt értékelve kap egy osztályzatot.
  • Egy óra elteltével Ányos átsétál a BP108 laborba, ahol elvégzi az 5. méréshez kapcsolódó részfeladatot, majd válaszol a 4. mérésből feltett ellenőrző kérdés(ek)re. Erre a produkcióra kap egy újabb osztályzatot, megintcsak együtt értékelve a gyakorlati feladatot és az ellenőrző kérdéseket.

Az EM-en előforduló gyakorlati feladatokra példákat az oldal alján találtok, az ellenőrző kérdések pedig a beugró kérdésekhez lesznek hasonlóak.

Pótlás

Az ellenőrző mérés hiányzás vagy elégtelen érdemjegy esetén egyszer pótolható.

Az EM pótlása teljesen független a normál mérések pótlásától, tehát a lehetőség abban az esetben is adott, ha valaki részt vett normál pótmérésen.

Ha az EM során csak az egyik részfeladat volt sikertelen, akkor csak azt kell pótolni. Az viszont nem garantált, hogy a pótEM-en a gyakorlati rész ugyanabból a mérésből lesz. Tehát előfordulhat, hogy valaki az EM-en a 3. mérésből kapott feladatot végezte a gyakorlatban és a 2. mérésből kapott ellenőrző kérdéseket, mígy a pótEM-en ez megfordul, és a 2. mérésből kell gyakorlati feladatot megoldania.

 

 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató