Jobbágy Ákos Pro Facultate díjban részesült

Pro Facultate díjban részesült a Kari Tanács döntése alapján Dr. Jobbágy Ákos, villamosmérnök, Professor Emeritus a hazai műszaki felsőoktatás, azon belül az egészségügyi mérnökképzés fejlesztése és szervezése terén kifejtett példaértékű munkásságáért, az orvosbiológiai méréstechnika területén kifejtett nemzetközi hírű tudományos tevékenységéért.
 
Jobbágy Ákos szakmai életútját a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéke jogelődjén, a Műszer- és Méréstechnika Tanszéken 1976-ban kezdte meg elektronikus áramkörökhöz és műszerekhez köthető oktatási, kutatási és fejlesztési feladatok vállalásával. Az orvosbiológiai méréstechnika területén kibontakozó érdeklődése megalapozta szerepvállalását a Semmelweis Egyetemmel közös képzésben, amelynek jelenlegi formája az egészségügyi mérnök MSc program. Ennek keretében szakmai kapcsolatrendszere kezdetben országos, majd hamarosan nemzetközi méretűvé fejlődött, fokozatosan az érintett hazai és a nemzetközi szakmai szervezetek meghatározó szereplőjévé vált.
 
1998-tól szakmai-tudományos tevékenységével párhuzamosan aktív szerepet vállalt oktatásszervezési és oktatásirányítási feladatokban. 1998-2012 között a BME oktatási igazgatója, 2012-2015 között pedig oktatási rektorhelyettese. 
 
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató