Általános információk, ütemezés

 

Ütemezés

A mérések ütemezése ITT nézhető meg.

Követelmények

A félév folyamán minden hallgatónak 5 mérést kell teljesítenie. Ebből egy sikertelen mérés pótolható a félév folyamán, függetlenül attól, hogy ez hiányzás vagy elégtelen osztályzat miatt szükséges (kivétel: az 1. mérést fizikailag nem kell pótolni, de hiányzásnak számít). A mérések beugróval kezdődnek (kivéve 1. mérés), melynek sikeres teljesítése a mérés megkezdésének feltétele. A beugró kérdésekre a mérési útmutatók tartalmaznak példákat, de bármilyen kérdés előfordulhat, ami a kiadott anyagok alapján megválaszolható. (Szokás szerint arra próbálok utalni, hogy továbbra sem jó taktika bemagolni a mérési útmutatókban levő kérdésekre a wiki-n levő választ.)

A méréseken a beugrókat 1-5 skálán osztályozzuk, a jegyzőkönyvre pedig megfelelt/nem megfelelt minősítést adunk. A mérés akkor teljesített, ha a beugró osztályzata >=2, valamint a jegyzőkönyv megfelelt minősítésű. Magát az órai munkát nem osztályozzuk, így továbbra is mindenkit arra bíztatnék, hogy ha valami nem teljesen érthető, akkor nyugodtan kérdezzen, kérjen segítséget; a mérésvezetők ezért vannak ott.

A félév gyakorlati ellenőrző méréssel (EM) zárul, melyet mindenki egyénileg teljesít, időtartama 2 óra. Az EM-en mindenki egy-egy a gyakorlatban elvégzendő feladatot kap a (2. vagy 3)., és a (4. vagy 5.) méréshez kapcsolódóan. A gyakorlatban nem mért két mérésből egyszerűbb (de gyakorlatias) ellenőrző kérdésekre kell válaszolni. Az EM eredménye a (2.-3.) és (4.-5.) mérésekhez kapcsolódó osztályzatok átlaga, de mindkét részből legalább elégséges szintet kell elérni. Erősen hangsúlyoznám, hogy az ütemezésből láthatóan az EM minden mérésből a félév végén lesz, így a saját érdeketekben olyan jegyzőkönyvet készítsetek, amiből ~3 hónap kihagyás után is reprodukálni tudjátok a mérést. (Ha ez 500 fényképet jelent, akkor legyen 500 fénykép a jegyzőkönyvben. Sajnos nagyon valószínű, hogy a laborok terheltsége miatt az EM előtt nem fogunk tudni gyakorlási lehetőséget biztosítani.)

A félév végi osztályzatot 30%-ban a 2.-5. mérés beugrókra kapott jegyek átlaga, 70%-ban pedig az EM eredménye határozza meg. Kerekítés csak a számítás legvégén történik.

Jegyzetek elérése

A Jegyzetek oldalon található fájlokat csak a portálra történő belépés után lehet elérni. A belépés a BME Címtár autentikációs szolgáltatásán keresztül lehetséges, ehhez a jöbb felső "Bejelentkezés" menüben a "BME Címtár bejelentkezés" opciójára kell klikkelni.

© 2010-2024 BME MIT