Semeráth Oszkár az NJSZT Kemény János-díjában részesült

Tanszékünk munkatársa, Dr. Semeráth Oszkár a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) kiemelkedő fiatal kutatóknak adományozható Kemény János-díjában részesült.

 A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) az egyik legnagyobb hazai informatikai társadalmi szakmai szervezet, ami az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését tűzte ki céljául. A Társaság minden évben több díjjal is jutalmazza az informatika kiváló szereplőit.

Kemény János a Dathmouth College (USA) professzoraként a BASIC nyelv egyik kifejlesztője és az időosztásos rendszerek egyik úttörője volt. A róla elnevezett díjjal 2001 óta minden évben a Társaság azokat a 35 éven aluli fiatalokat ismeri el, akik az informatikához kötődően ígéretes tudományos eredményeket értek el, vagy figyelemreméltó informatikai alkotások létrehozói, illetve létrejöttének közreműködői.

Semeráth Oszkár konzisztens gráfmodellek generálásának témájában végzett kutatásai a szoftvertudományok területének legrangosabb nemzetközi folyóiratokban és konferenciákon kerültek publikálásra, és igen jelentős nemzetközi visszhangot kaptak. 2022-ben - egyetlen díjazottként az informatika területén – az MTA Akadémiai Ifjúsági Díjával tüntették ki.

Bővebben: NJSZT

© 2010-2024 BME MIT