Laboratórium


Az itt leírtak a 2022-2023-as tanévig érvényesek. Az aktuális információk a Moodleben találhatók.


 

A laborokat az előadásokkal párhuzamosan tartjuk, önálló felkészülési anyaggal rendelkeznek, így különálló tanulási egységeket képeznek.

Az aláírás megszerzéséhez a laborfoglalkozások kétharmadának legalább "megfelelt" szintű teljesítése szükséges. Pótlási lehetőség nincs. További részletek a TAD-on.

Időbeosztás

A laborokat a kurzusok órarendben rögzített idejében tartjuk. A félév első hetében mindenki számára készítünk egy időbeosztást (mikor melyik laboron kell részt vennie). A laborok a második oktatási héten kezdődnek.

Tematika, felkészülés

Három (Linux, Windows, virtualizáció) témakörben tartunk laborokat kezdő (1.) szinttől a haladó (3.) szintig. Egy adott szintű labor csak az azt megelőző szintek teljesítése esetén végezhető el. A laborok részletes tematikája és segédlete lentebb található. (A beágyazott labort kari kérésre kivettük a kínálatból.)

A kezdő szintű laborfeladatokat felkészülés céljából oldják meg otthon. Így szereznek egy kis gyakorlatot az alkalmazott eszközök használatában, és a további laborokon már rutinosabban használják majd azokat. Ha esetleg elakadnak egy-egy feladattal, azokról kérdezhetnek a laborok órarendi idejében.
Az 1. szintű laborok jegyzőkönyveit is fel kell tölteni a HF-portálra, azokat is kijavítjuk és értékeljük.

Aki egy laborra felkészületlenül érkezik (pl. nem oldotta meg a kezdő szintű laborfeladatokat), az a laborfoglalkozáson nem vehet részt.

A laborok értékelése

A laborokat a mérésvezető "megfelelt", "nem megfelelt" és "kiválóan megfelelt" szintekkel értékeli a foglalkozáson elvégzett munka alapján.

A laborok felkészülési anyagai bejelentkezés után lentebb érhetők el.

 
© 2010-2024 BME MIT