Belső tool fejlesztése MATLAB nyelven (ThyssenKrupp)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE415
Tel.:
+36 1 463-3585
Email: renczes (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Gungl Szilárd (thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.)

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2022
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A thyssenkrupp budapesti telephelyén 1999 óta foglalkoznak személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével, a cégcsoporton belül egyedüli elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpontként. A napjainkban egyre növekvő népszerűségnek örvendő, csendes hibrid és teljesen elektromos hajtásláncú autók fejlesztése során kiemelt figyelmet kell fordítani a kormányrendszer rezgésakusztikai viselkedésére.

Annak érdekében, hogy a kormányrendszerek által kibocsátott rezgést és hallható zajt vizsgálni tudjuk, standard mérőrendszereket és mérési eljárásokat fejlesztettek ki a cégen belül. A nyers mérések rengeteg információt hordoznak a rendszerről: az egyes harmonikus komponensek megfeleltethetők a rendszer egy adott alkatrészének működéséből eredő zajnak. Megfelelő jelfeldolgozási módszerek alkalmazásával ezek az információk kinyerhetők. Annak érdekében, hogy a mérések és azok kiértékelése is egységesen történhessen, egy belső fejlesztésű programot készítettek MATLAB nyelven, mely egy grafikus kezelőfelület (GUI) segítségével vezérelve képes a méréseket beolvasni és az alap analíziseket végrehajtani, akár több mérésen is, azokat egymással összehasonlítva.

A hallgató feladata a szoftver megismerése és kibővítése további funkciókkal: a felhasználói felület fejlesztése, illetve új jelfeldolgozási algoritmusok implementálása a használat során felmerülő igényeknek megfelelően. 

© 2010-2023 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató