Intelligens otthoni monitorozó készülék

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
professor emeritus
Szoba: IE440
Tel.:
+36 1 463-2572
Email: jobbagy (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Aktív (aktuális, lehet rá jelentkezni)
Kiírás éve: 
2019
A kiírás jellege: 
önálló labor

Az egészségügyi ellátás hatékonyságát jelentősen növeli, ha abban az emberek maguk is részt vesznek. Nem csak az élettani paraméterekről ad információt, hanem az egészségtudatosságot is növeli, ha napi rendszerességgel történik a vérnyomás mérése.

A cél egy intelligens otthoni monitorozó készülék összeállítása, amely a vérnyomáson kívül Einthoven I-es elvezetésben EKG-t, a bal ujjbegyen pedig fotopletizmográfiás (PPG) jelet is mér. A készülék mikroprocesszoros fejlesztő kártyát (STM32F4291), az EKG elektródokhoz (AD8233CB) és a PPG szenzorhoz (EVAL-ADPD105) kapcsolódó kész kártyákat továbbá egy A/D átalakító kártyát (EVAL-ADUC7061) tartalmaz, továbbá a mandzsetta felfújásához pumpát. A készülék jelenleg deszkamodell szinten működik.

Feladat:    deszkamodellből kórházi környezetben is használható készülék létrehozása és a készülék további szenzorokkal (bőrhőmérséklet mérés, galvanikus bőr reflex mérés) való kibővítése.

 

Olyan hallgató számára ajánlott, aki mikroprocesszoros rendszer összeállításában és egyszerű áramkörök tervezésében tapasztalattal rendelkezik.

 

2019. január 25.

 

 

Jobbágy Ákos egyetemi tanár

jobbagy@mit.bme.hu

© 2010-2021 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató