Vezeték nélküli találatjelző rendszer fejlesztése

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
óraadó
Szoba: IE 426
Külső konzulens: 
Gémesi Bence

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2017
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Magyarország a 2016. évi nyári olimpiai játékokon (Rio de Janeiro), 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerzett vívásban, ezzel az éremtáblázaton a második helyet szerezte meg. A sportág találatjelző rendszereinek fejlesztése mind a versenysport, mind a szabadidősport szempontjából fontos. A kutatási projekt célja egy olyan eljárás megvalósíthatóságának feltérképezése, amely új működési megoldást ad a vívás sportág találatjelző rendszereihez. A téma sportszakmai témavezetését a külső konzulens biztosítja.

A jól bevált,  megbízható és egyszerű vezetékes találatjelző megoldásnak számos hátránya van a sportolás élménye szempontjából. A vezetékektől való megszabadulás azonban az első mélyebb belegondolás után igen komoly mérnöki kihvásokat rejt magában. Mivel nincsen klasszikus értelemben vett áramkör kialakítására mód a pályán csak kapacitív vagy rádiós technológia használható a találat észlelésére. A hallgató feladata, hogy kísérleteket végezzen a vezetékek kiváltására. Ha a találat észlelése megbízhatóan működik, az eredményt továbbítani kell a fejen lévő jelzőfényekhez valamint egy külső jelző eszközhöz is.

A feladat megoldásához kudarctól nem rettegő, kísérletezni, próbálgatni szerető hallgatót várunk. Analóg és rádiófrekvenciás ismeretek előnyt jelentenek.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató