Univerzális LIN illesztő

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
nyugalmazott docens
Szoba: IE414
Tel.:
+36 1 463-2679
Email: toth (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2017
A kiírás jellege: 
önálló labor

Egy UART kommunikációra képes mikrovezérlő egy LIN meghajtó IC segítségével könnyen alkalmassá tehető LIN hálózati működésre. Egy deszkamodell vagy egy kísérlet elvégzéséhez hozzá kell illeszteni az UART Tx, Rx vezetékéhez a LIN transceiver IC-t, és még néhány kiegészítő passzív alkatrészt. A feladat egyszerű, mégis a mechanika kialakítása, a csatlakozó, a tápellátás, a LIN-busz csatlakoztatása gondot okoz, ami miatt vagy csúnya, fusi megoldások születnek, vagy egy kis nyomtatott áramkör megtervezésébe fognak, ami jelentősen késlelteti a projektet, vagy elvetik az egészet, és más megoldást keresnek, noha a LIN volna az adott feladathoz a legjobb választás.

Feladat:

  1. Univerzális LIN illesztő készítése, amely könnyen csatlakoztatható mind a LIN-buszra, mind a szokásos mikrovezérlőkhöz.
  2. Megvizsgálni a LIN-busz felőli tápellátási lehetőségeket, és úgy kialakítani a LIN illesztőt, hogy a mikrovezérlő tápellátása erről megoldható legyen.
  3. A LIN hálózat konfigurálása, a csomópontok címeinek (NAD) kiosztása nem egyszerű feladat, ezért erre külön figyelmet kell fordítani, és kialakítani többféle, automatikus címzést támogató hardveres megoldást (daisy-chain, plug-in konfigurálás).
  4. Egy mintaalkalmazás segítségével demonstrálni az elkészített illesztő használhatóságát.
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató