NETvisor: LoRaWAN™ hálózat kiépítése és tesztelése

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
nyugalmazott docens
Szoba: IE414
Tel.:
+36 1 463-2679
Email: toth (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Unghváry Ferenc, NETvisor Zrt.

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2017
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Egyre népszerűbbek a különböző okos eszközök és az ezekből felépülő okos megoldások (pl. okos város, okos otthon). Ezek működéséhez elengedhetetlenek az olyan kommunikációs hálózatok, melyek lehetővé teszik, hogy az egymástól akár nagy távolságra levő okos eszközök minél kisebb energiafelhasználással tudjanak kommunikálni.

A LoRaWAN™ egy LPWAN (Low Power Wide Area Network) specifikáció a helyi, országos vagy globális hálózaton működő, vezeték nélküli, elemmel vagy akkumulátorral működő dolgok (például szenzorok) számára. A LoRaWAN az IoT (Internet of Things) olyan kulcskövetelményeit célozza meg, mint a biztonságos kétirányú kommunikáció és a mobilitás.

Az önálló labor keretén belül Multitech Conduit LoRa bázisállomásokból egy saját LoRaWAN hálózatot kell kialakítani, melynek működőképességét programozható eszközök segítségével kell tesztelni. Meg kell vizsgálni a hálózat hibatűrés szempontjából gyenge pontjait, ki kell dolgozni és implementálni olyan megoldásokat, melyekkel növelni lehet a hálózat hibatűrését. Ehhez ki kell építeni egy olyan demonstrációs környezetet, ahol a megoldásokat tesztelni lehet.

A feladat szakdolgozat, illetve diplomamunka keretében is folytatható.

Követelmények:

  • Angol nyelvű szakirodalom megértése
  • Linux operációs rendszer felhasználói szintű ismerete
  • Programozási ismeretek
  • Önállóság, precizitás

Külső partner: NETvisor Zrt.

Maximális létszám: 1 fő.

 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató