Step-up/down konverter tervezése autóipari alkalmazáshoz (Bosch)

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE334
Tel.:
+36 1 463-4372
Email: khazy (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Mersich András, Robert Bosch Kft. GS-TC

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Korábbi (jelenleg nem aktív, de látszik)
Kiírás éve: 
2015
A kiírás jellege: 
önálló labor

 DC/DC tápegységek egy speciális típusa a step-up/down konverter. Ez stabil kimeneti feszültséget biztosít függetlenül attól, hogy a bemenetén a stabilizált feszültségnél nagyobb (step-down üzemmód), vagy annál kisebb táplálás áll rendelkezésre (step-up üzemmód). A két üzemmód között folytonos átmenettel. Autóipari alkalmazása egy ilyen eszköznek akkor merül fel, ha az indítózás hatására fellépő feszültségbeesések alatt is stabil kimeneti feszültségre van szükség.

A hallgató feladata egy step-up/down konverter tervezése és megépítése, ami stabil 9V kimeneti feszültséget biztosít 10A névleges terhelés mellett a bemeneti feszültség szintjétől függetlenül. Az eszköznek meg kell birkóznia az autóiparban ismert tápfeszültség-beesési szituációkkal. A hallgató feladata továbbá a megfelelő digitális szabályozókör kifejlesztése és implementálása is. Cél-IC alkalmazása nem lehetséges.

A feladat elvégzése a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központjában történne, ahol a hallgató min heti 16 órás gyakornoki pozíciót töltene be.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató