Mérőszondák tervezése és illesztése a NETvisor CANBUS rendszeréhez

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
nyugalmazott docens
Szoba: IE414
Tel.:
+36 1 463-2679
Email: toth (*) mit * bme * hu
Külső konzulens: 
Bokor Attila (NETvisor Zrt.)

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2015
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

Mérőszondák tervezése és illesztése a NETvisor CANBUS rendszeréhez

A NETvisor Zrt. fejlett adatgyűjtő és teljesítménymonitorozó szoftverekkel rendelkezik, amelyek mérő moduljai egy saját tervezésű, Linux alapú hardveren is futhatnak. Ez a hardver rendelkezik CAN bus interfésszel, amelyen keresztül fizikai paraméterek mérésére alkalmas szondák ill. különböző vezérlő egységek csatlakoztathatók hozzá. A Hallgató megismerkedhet a teljesítménymonitorozó rendszerek felépítésével, különböző kommunikációs interfészek (pl. Ethernet, CAN bus, SPI, I2C) működésével, mikrovezérlők programozásával és a szükséges elektronikai és mechanikai részek kialakításának módjával.

A feladat tartalmazza a meglévő szondák megismerését, továbbfejlesztését és új szondák megvalósítását hardver és szoftver oldalon egyaránt.

A NETvisor biztosítja a Hallgatók számára a szükséges eszközöket, infrastruktúrát és a sajátságos ismeretek átadását, ill. az eredményorientált témavezetést. Ha a téma kidolgozása sikeres, lehetőség lesz annak folytatására akár további egyetemi feladatok (pl. Diplomatervezés, MSc.), akár munkaviszony keretében.

A feladat hatékony megoldásához szükséges, hogy a Hallgató rendelkezzen a megfelelő elektronikai és programozási alapismeretekkel.

 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató