Elektromágneses beavatkozók vizsgálata és tesztkörnyezet (HW & SW) fejlesztése

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
adjunktus
Szoba: IE331
Tel.:
+36 1 463-3583
Email: divor (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2014
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

   Elektromágneses beavatkozók alkalmazásakor az ún. érzékelő nélküli (sensorless) irányelv egyre elterjedtebb a rendszer költségeinek csökkentésére és megbízhatóságának növelésére; például mágnesszelepek esetében a tekercselés ellenállásának becslésével az eszköz belső hőmérsékletéről nyerhető hasznos információ.
   A hallgatók feladata a lineáris elektromágneses beavatkozók (elektromágneses szelep) vizsgálatára alkalmas beágyazott mérési és tesztkörnyezet HW és SW moduljainak fejlesztése továbbá „sensorless” módszerek kidolgozása, optimalizálása és implementálása. A feladathoz célszerűen egy komplett mikrokontrolleres platformot pl. mbed kéne használni, és adott esetben a mikrokontrolleres platformhoz illeszkedő, egyszerű analóg front end (meghajtó és jelkondicionáló áramkör) megépítése is indokolt lehet.
   A feladat több részre osztható (HW & SW fejlesztés & sensorless módszerek) és több féléven keresztül átívelhet, adott esetben szakdolgozatként és diplomatervként is folytatható. A munka során TDK dolgozat és a tanszék profiljához illeszkedő publikáció (pl. folyóirat cikk) is készíthető.

Olyan, a téma iránt érdeklődő hallgatókat várok, akik az alapvető elektronikai (analóg+digitális), matematikai és fizikai ismeretekkel tisztában vannak!

Felvehető hallgatók száma: 1-2

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató