CVN – Connected Vitality Network – Összekapcsolt életek

Tanszéki konzulens: 
A doktorandusz fényképe
doktorandusz
Szoba: I.E.426
Külső konzulens: 
Tóth András, BME EMT

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2014
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

A munkavégzés a BME EMT-ban folyik, külső konzulens: Tóth András, BME EMT (A témáról érdeklődni és jelentkezni a toth@emt.bme.hu címen lehet.)
Téma: Alkalmazásfejlesztés
Hallgatói létszám: 1-2

A CVN projekt a BME EMT egyik legsikeresebb Európai Uniós innovációs projektje, amelyet már több nyilvános rendezvényen is bemutattunk (AAL Forum 2012 – Hollandia; AAL Forum 2013 – Svédország; Magyar és Nemzetközi Tudományos Konferenciák).
A projekt célja egy olyan eszköz kifejlesztése, amely segítségével a részvevők úgy érezhetik, valóban egy asztalnál ülve beszélgetnek vagy dolgoznak. Mindemellett olyan alkalmazások fejlesztését is célul tűztük ki, amelyek képesek az eszközt használó felhasználókat kiszolgálni és erősíteni az együtt szórakozás, vagy éppen az együtt dolgozás érzésében. Ekkor a két nagyméretű képernyőt tartalmazó konstrukció felső felületén a felhasználók egymást láthatják és a hangszórókon keresztül egymást hallhatják. Eközben a közös munka támogatására különböző felhasználói programokat kell tudnunk futtatni. Ez a munkaterület olyan megosztását valósítja meg a felhasználók között, ahol mindenki azonos képet lát és azonos funkciókat érhet el. Valamint szintén fontos, hogy az egyes felhasználók által végzett műveletek minden másik felhasználónál is ugyanúgy végrehajtódjanak.
A projektben több továbbfejlesztési lehetőség van, amelyekre dolgozni vágyó egyetemisták jelentkezését várjuk, többek között:
•    Közös web böngésző alkalmazás fejlesztése a közös időtöltés megvalósításához olyan esetekben, amelyekben a képernyő kép megosztás nem használható. Nehézséget a böngészők helyfüggő különbségei, valamint klikkelés, tapintás, görgetés megosztása adhat.
•    Olyan átfogó vezérlés megosztó alkalmazás fejlesztése, amely konfiguráció segítségével bármilyen azonosan telepített alkalmazás vezérlését képes megosztani két felhasználó gépe között. Egy olyan szellemalkalmazás készítése szükséges ehhez, amely a háttérben futva támogatja a vezérlő funkciók megosztását.
Elvárt előismeretek (vagy hajlandóság a megtanulásukra): C/C++/C#/JAVA nyelvek ismerete Windows rendszerek felhasználói szintű ismerete.
Megfelelő előrehaladás esetén a későbbiekben lehetőség lesz a BME EMT nemzeti és nemzetközi projektjeibe való bekapcsolódásra, esetleg ösztöndíj elnyerésére, illetve a hosszabb távú együttműködésre.
 

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató