Idővezérelt Ethernet tesztrendszer

Tanszéki konzulens: 
A munkatárs fényképe
docens
Szoba: IE334
Tel.:
+36 1 463-4372
Email: khazy (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Törölt (nem látszik a listákban)
Kiírás éve: 
2013
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv, doktori (PhD)

Az idővezérelt Ethernet (TTEthernet) a jövő egyik alapvető technológiája lehet a biztonságkritikus alkalmazásokban, mint pl. járműipar, ipari irányítástechnika, stb. A TTEthernet kísérleti implementációk speciális HW elemeket használnak, és ezért rendkívül drágák. Ugyanakkor megjelentek olyan mikrovezérlők valamint PC-be szerelhető PCIE kártyák, amelyek sok olyan funkciót tartalmaznak, amikre egy részben szoftver alapú TTEthernet implementáció támaszkodhatna.

Ennek megfelelően a feladat egy idővezérelt Ethernet teszt rendszer kialakítása mikrovezérlőkkel vagy PCIE Ethernet kártyákkal Linux alatt.

  • A feladat elkészítése során meg kell ismerni a HW és SW környezetet.
  • Meg kell tervezni a TTEthernet megvalósítását kihasználva a HW lehetőségeit.
  • Meg kell valósítani és tesztelni kell az elkészült szoftvert.

A feladatra kisebb, BSc képzésben résztvevő csoportokat (2-3 hallgató) várunk elsősorban, mivel a feladat meglehetősen nagy. Ennek megfelelően egy inkrementális fejlesztéről van szó, a BSc önálló labor elsősorban a technológiákkal valós ismerkedéssel, és annak a lehetőségei kipróbáló prototípusok elkészítésével és tesztelésével telhet. A BSc majd az MSc képzésben a feladat folytatható, egyre komplexebb, a TTEthernet szabványnak egyre nagyobb mértékben megfelelő megvalósítás elkészítése a feladat.

Várható, hogy a tanszék beszerez/kap egy TTEthernet tesztrendszert is, az eszköz megérkezése esetén a feladat egyben ennek a gyári tesztrendszernek is a megismerése.

Kapcsolódó tantárgyak: 
Szoftvertechnológia
© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató