Multimédiás technológiák a Preziben

Tanszéki konzulens: 
A doktorandusz fényképe
doktorandusz
Szoba: IB414
Tel.:
+36 1 463-3579
Email: rath (*) mit * bme * hu

A kiírás adatai

A téma státusza: 
Korábbi (jelenleg nem aktív, de látszik)
Kiírás éve: 
2011
A kiírás jellege: 
önálló labor, szakdolgozat/diplomaterv

 

Prezi egy webes, Adobe Flash technológiára épülő, nemlineáris felépítésű prezentációkészítő eszköz. A feladat a Prezi jelenlegi szerkesztőjének és megjelenítőjének kiegészítése chat, valamint hang- és videóbeágyazás funkciókkal, a Prezi.com csapatának támogatásával.

A Prezi segítségével a hagyományos, fóliás módszertől eltérően egy nagyméretű virtuális vászonra rajzolhatjuk fel az előadásunk tartalmát (strukturált szöveg, képek, grafikák), melyen a bemutató során valósidőben animált kameramozgásokkal haladunk végig. A Prezi fontos tulajdonsága, hogy a Zooming User Interface paradigma alapján a nagyítási szintek széles skálán mozoghatnak, és így a mondanivalónkat egy interaktívan navigálható, áttekinthető 2.5 dimenziós térbe szervezhetjük. A magyar fejlesztésű Prezit a világ számos pontján használják cégek, magánszemélyek, oktatási intézmények és művészek is.

Egy példa:

A téma kidolgozása során a hallgatók feladata a Prezi kiegészítése az alábbi funkciókkal:

  • chat: célja, hogy kollaboratív szerkesztés közben a felhasználók egymással beszélgethessenek
  • hang- és videó integrációja: célja, hogy a felhasználók szabadon illeszthessenek be hangokat, zenét és videókat a prezentációkba.
  • effektezés: célja, hogy a hangokat és videókat effektezés céljából (tranziens animációként) is fel lehessen használni.

A feladat megoldása során a hallgató(k) munkáját társkonzulensként segíti Halácsy Péter, a Prezi társalapítója, valamint szükség esetén a Prezi munkatársai is.

© 2010-2024 BME MIT | Hibajelentés | Használati útmutató